Plien van Bennekom

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Plien van Bennekom
Afbeelding gewenst
Algemene informatie
Geboren Baarn, 20 maart 1971
Geboorteland Vlag van Nederland Nederland
Bekend van Plien en Bianca, Zaai
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

Plien van Bennekom (Baarn, 20 maart 1971) is een Nederlands actrice en cabaretière. Samen met Bianca Krijgsman vormt ze het cabaretduo 'Plien en Bianca'.

Biografie[bewerken]

Op jonge leeftijd houdt ze zich al bezig met toneel en muziek. Naast het atheneum doet ze aan jazzballet, ze zit bij een koor en heeft pianoles. Als ze een optreden van Brigitte Kaandorp heeft gezien, besluit ze om na het atheneum naar de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam te gaan, waar ze Bianca Krijgsman ontmoet. Ze studeren beiden af in 1993 in een lichting met onder anderen Acda en de Munnik, Lucretia van der Vloot en Ellen ten Damme.

Samen met Bianca Krijgsman heeft ze enkele succesvolle cabaretprogramma's gemaakt, plus de televisieserie Zaai bij de VPRO. Deze serie leidde uiteindelijk tot de theatervoorstelling Biks, die hun grote doorbraak zou worden. Daarnaast speelde Plien van Bennekom in de musicals 'Willeke' en 'Carlie'. Samen met Owen Schumacher en Paul Groot speelden zij in het theaterprogramma Stessen. Sinds 2004 speelt zij ook mee in het satirisch programma Koefnoen.

Van Bennekom en haar echtgenoot hebben samen twee zoons en een dochter.

Imitaties en typetjes[bewerken]

Imitaties[bewerken]

Typetjes[bewerken]

  • Presentatrice 'Hallo Heiland'
  • Presentatrice 'Feitje Ampersand'
  • Monique in 'Joris en Monique'
  • Dorine in 'Welkom in de Gouden Eeuw' & 'Welkom bij de Romeinen'

Filmografie[bewerken]

Trivia[bewerken]