Pokémon Black en White

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Pokémon Black Version en Pokémon White Version
Black-white-english-logos.jpg
(Cover op en.wikipedia.org)
Ontwerper(s) Junichi Masuda
Ontwikkelaar(s) Game Freak
Uitgever(s) Nintendo, The Pokémon Company
Datum van uitgave 18 september 2010 (Japan)
4 maart 2011 (Europa)
6 maart 2011(Verenigde Staten)
Genre(s) RPG
Speelmodus singleplayer, multiplayer
Platform(s) Nintendo DS
Navigatie
Vervolg Pokémon Black 2 en White 2
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Pokémon Black Version en Pokémon White Version ("Version" wordt doorgaans weggelaten) zijn de eerste spellen van de vijfde generatie van de Pokémon-serie. De spellen spelen zich af in de fictieve regio Unova. In Japan zijn de spellen in september 2010 uitgebracht, Europa en de Verenigde Staten moesten tot begin maart 2011 wachten.

Net als in de voorafgaande spellen uit de reeks is het het doel van de speler om de beste Pokémon Trainer te worden. Het is ook de eerste keer dat er een vrouwelijke Pokémon professor is genaamd Professor Juniper.Ook moet in dit spel weer een duivels team verslagen worden, in dit geval Team Plasma, wier doel het is om Pokémon te bevrijden van mensen. De speler kan aan het begin van het spel kiezen tussen de starter-Pokémon Snivy, Tepig en Oshawott. De dag en nacht cyclus is er weer maar er is nog een cyclus bijgekomen genaamd: de seizoencyclus. Deze seizoencyclus duurt niet zolang als een echt seizoen. Ze duren maar een maand. Verschillende gebieden en verschillende Pokémon zullen alleen beschikbaar zijn met behulp van de verschillende seizoenen. De vorm van Pokémon verandert er door. Een voorbeeld hiervan is Deerling.

Op 26 februari 2012 is er een vervolg aangekondigd op deze spellen: Pokemon Black 2 & Pokemon White 2. Deze zouden uitkomen in Juni 2012 in Japan. In deze spellen zou Kyurem (ice/dragon) een nieuwe vorm hebben die lijkt op een combinatie met Zekrom of Reshiram, respectievelijk gezien welk spel je hebt.