Pokémon Diamond en Pearl

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Pokémon Diamond en Pokémon Pearl
New York Pokémon D&P Launch Party
New York Pokémon D&P Launch Party
(Cover op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar(s) Game Freak
Uitgever(s) Nintendo
Muziek Hitomi Sato, Junichi Masuda
Datum van uitgave Vlag van Japan 28 september 2006
Vlag van Verenigde Staten 22 april 2007
Vlag van Australië 21 juni 2007
Vlag van Europa 27 juli 2007
Vlag van Zuid-Korea 4 februari 2008
Genre(s) RPG
Speelmodus singleplayer, multiplayer, online multiplayer
Platform(s) Nintendo DS
Media 512 Mbit Nintendo DS Game Card
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Pokémon Diamond en Pearl zijn twee spellen voor de Nintendo DS, die alle Pokémon van de vierde generatie bevatten (de nieuwste Pokémon op het moment dat het spel uitkwam). Het vervolg van dit spel genaamd Pokémon Platinum kwam uit op 22 mei 2009.

Verhaal[bewerken]

Het verhaal speelt zich af in Sinnoh. Zoals gewoonlijk begint de speler met het kiezen van een starter Pokémon. Ook is er een ondergronds gangenstelsel. Meerdere spelers kunnen tegelijk tegen elkaar spelen. Het spel kan op twee manieren met meerdere spelers gespeeld worden:

 1. lokaal (Onder vrienden, binnen een straal van 10-25 meter)
 2. internationaal, via wifi: de Nintendo DS maakt contact met de Nintendo wifi-server, er kan dus met de hele wereld gespeeld, met spelers die ook over een wifiverbinding beschikken.

Enkele van de spellen die gedaan kunnen worden zijn:

 1. Naar fossielen en edelstenen (spheres) zoeken
 2. Een eigen basis bouwen
 3. Een soort vlaggenroof, waarbij spelers elkaar kunnen belemmeren door vallen te zetten

Er komt verder een nieuwe professor in het verhaal voor, die in de Japanse versie "Nanakamodo" heet. In de Engelse spellen zal hij professor Rowan heten. Het doel van het spel is om Pokémonmeester te worden door de Pokémon League en de Elite 4 te verslaan, en om alle Pokémon in het spel te vangen. In Amerika zijn de spellen op 22 april 2007 in de winkels verschenen. In Europa kwamen de spellen op 27 juli 2007 uit. Het heeft 493 pokemons.

Vernieuwingen[bewerken]

Makers van het spel

In het spel ook gebruikgemaakt van het aanraakscherm van de DS. De dag/nachtcyclus, die na Pokémon Gold & Silver niet meer is voorgekomen, is er in Diamond & Pearl weer. De cyclus bestaat hier niet alleen uit dag of nacht, maar uit de ochtend, middag en nacht.

Het ruilsysteem op de DS is ook aangepast. De DS is niet alleen grafisch sterker, maar beschikt ook over wifimogelijkheden. Met behulp van een wifihulpstuk voor de computer, of een wireless router is het mogelijk om met mensen over de gehele wereld te ruilen, chatten of vechten in een virtuele wereld. Ook zijn er verschillende mini-games te spelen met mensen waarmee de speler verbonden is. Deze mini-games vindt men terug in een andere nieuw onderdeel van de games, de Sinnoh Underground. Dit is een ondergronds gangenstelsel dat zich onder heel Sinnoh uitstrekt. In deze gangen is het mogelijk om een zogeheten geheime basis (Secret Base) te maken. Deze ruimte is volledig in te richten door de eigenaar, hoewel er in het begin wel een aantal rotsen in de weg staan die men kan weghalen door bepaalde opdrachten uit te voeren. Het is ook mogelijk om Pokémon uit spellen voor de Game Boy Advance naar Diamond en Pearl over te zetten. Nieuw is ook dat bij de Europese versie je de beschrijvingen van Pokémon in andere talen kunt bekijken nadat je met Meister hebt gepraat.

Ook de Pokémon zelf zijn onderworpen aan een aantal cosmetische ingrepen. De twee geslachten kunnen verschillen van elkaar in kleur, grootte en soms lichaamsdelen. Naast veranderde Pokémon brengt deze nieuwe versie ook nieuwe Pokémon in het spel. Met 107 nieuwe Pokémon in het spel, staat het totaal van alle spellen nu op 493 Pokémon.

Naast een nieuw land is er ook in dit spel weer een nieuw Team waar de speler tegen zal moeten vechten. Zo kennen we al Team Rocket (Red, Blue, Yellow, Silver, Gold, Crystal & FireRed, LeafGreen) en Team Magma & Team Aqua (Ruby, Sapphire, Emerald). Deze keer moet de speler het opnemen tegen Team Galactic. Dit team is er op uit om met de twee cover-Pokémon Dialga en Palkia van door te gaan en ze willen deze Pokémons gebruiken hun voor slechte doeleinden.

Samenvatting[bewerken]

De opmaak van dit artikel is nog niet in overeenstemming met de conventies van Wikipedia. Mogelijk is ook de spelling of het taalgebruik niet in orde. Men wordt uitgenodigd deze pagina aan te passen.
Opgegeven reden: de je-vorm

 • Je krijgt je starter, de keuze bestaat uit Turtwig (gras), Chimchar (vuur) en Piplup (water).
 • Je neemt het op tegen de 8 gym leiders:
  • Roark, type pokemon: Rock
  • Gardenia, type pokemon: Grass
  • Maylene, type pokemon: Fighting
  • Crasher Wake, type pokemon: Water
  • Fantina, type pokemon: Ghost
  • Byron, type pokemon: Steel
  • Candice, type pokemon: Ice
  • Volkner, type pokemon: Electric
 • Je vecht tegen de Elite Four:
  • Aaron, type pokemon: Bug
  • Bertha, type pokemon: Ground
  • Flint, type pokemon: Fire
  • Lucian, type pokemon: Psychic
  • Cynthia, zij gebruikt verschillende types pokémon, een pokémon met goede verdedigingen is verstandig om tegen haar te gebruiken.
 • Je hebt nu toegang tot onder andere Iron Island en het battle frontier waar onder andere de Battle Tower staat, je zal wel zien dat er nog 2 gebieden op dit eiland gesloten zijn, en overigens ook Pal Park, als je alle pokemon op je pokedex hebt gezien zal je van Prof. Rowan de National Dex krijgen en zal je toegang krijgen tot deze 2 zones en Pal Park, ook zal je meer pokemon uit de vorige versies te zien krijgen.

Nieuwe Pokémon[bewerken]

De Sinnoh-Pokédex telt in totaal 150 Pokémon, onder welke ook een aantal van de vorige Pokémon. De National Dex, waarin alle Pokémon worden meegeteld, telt (met de nieuwe Pokémon eraan toegevoegd) in totaal 493 Pokémon.

Onvangbare pokemon[bewerken]

Junichi Masuda maakte de muziek in het spel

De bovenstaande 48 pokémon zijn alleen verkrijgbaar door ze te importen uit hun GBA versies of ze te ruilen met iemand die dit heeft gedaan. Ook zijn er een aantal pokémon die alleen voorkomen als een bepaalde GBA versie in de DS zit.

Verschil tussen Diamond en Pearl[bewerken]

In principe zijn allebei de versies hetzelfde -je speelt in dezelfde wereld en je beleeft hetzelfde avontuur- maar er is wel degelijk een subtiel verschil. In een slimme poging om een levendige ruilhandel te stimuleren heeft Nintendo aan allebei de versies twintig unieke Pokémon toegevoegd.

Dat wil zeggen dat er in Pokémon Diamond twintig Pokémon's te vangen zijn die niet in Pokémon Pearl voorkomen. En op dezelfde manier zijn er zo ook in Pokémon Pearl twintig unieke Pokémon te vangen die niet in Diamond voorkomen.

De unieke Pokémon in Diamond zijn:

De unieke Pokémon in Pearl zijn:

Aangezien je in Pokémon Diamond en Pearl ook Pokémon kunt ruilen via de Nintendo Wi-Fi Connection (en natuurlijk ook nog steeds rechtstreeks, via local wireless, met mensen die naast je staan) maakt het zelfs voor fans zonder vrienden niet meer zoveel uit welke versie je koopt. Door te ruilen kun je uiteindelijk toch alle Pokémon die je wilt te pakken krijgen.

Trivia[bewerken]

 • Het spel is opgenomen in het boek 1001 Video Games You Must Play Before You Die van Tony Mott.

Externe links[bewerken]

Spellen: Handheldserie: Red, Blue, Green en Yellow · Gold, Silver en Crystal · Ruby, Sapphire en Emerald · FireRed en LeafGreen · Diamond, Pearl en Platinum · HeartGold en SoulSilver · Black en White · Black 2 en White 2 · X en Y · Omega Ruby en Alpha Sapphire
Consoleserie: Stadium · Stadium 2 · Colosseum · XD: Gale of Darkness · Battle Revolution
Spin-offs: Hey You, Pikachu! · Pokémon Snap · Pokémon Pinball · My Pokémon Ranch · Pokémon Rumble · Super Pokémon Rumble · Pokémon Conquest · Learn with Pokémon Typing Adventure · Pokémon Rumble U
Anime: Originele serie: Indigo League · Orange Islands · The Johto Journeys · Johto League Champions · Master Quest
Advanced Generation: Advanced · Advanced Challenge · Advanced Battle · Battle Frontier
Diamond & Pearl: Diamond and Pearl · DP: Battle Dimension · DP: Galactic Battles · DP: Sinnoh League Victors
Black & White: Black & White · BW: Rivaliserende Lotsbestemmingen · BW: Avonturen In Unova
Specials: Lijst van speciale afleveringen
Films: Mewtwo tegen Mew · Op Eigen Kracht · In de Greep van Unown · De Terugkeer van Mewtwo · 4Ever: Celebi - Stem van het Woud · Helden: Latias en Latios · Jirachi Droomtovenaar · Doel Deoxys · Lucario en het Mysterie van Mew · Het Meesterbrein van de Illusie-Pokémon · Pokémon Ranger en de Tempel van de Zee · De Opkomst van Darkrai · Giratina en de Krijger van de Lucht · Arceus en het Juweel des Levens · Zoroark, Meester der Illusie · Black - Victini en Zekrom · White - Victini en Reshiram · Kyurem VS. het Zwaard der Gerechtigheid
Manga: Pokémon Adventures · Pokémon: Mystery Dungeon
Muziek: De Reis van Johto · Lijst van Pokémonmuziek · Shinji Miyazaki
Personages: Ash Ketchum · Misty · Brock · Gary Oak · Tracey · May · Max · Dawn · Paul · Iris · Cilan · Jessie · James · Professor Oak
Pokémon: Bulbasaur · Charmander · Squirtle · Pikachu · Meowth · Jigglypuff · Togepi · Lijst van alle Pokémon
Locaties: Kanto · Orange Islands · Johto · Whirl Islands · Hoenn · Battle Frontier · Sinnoh · Unova · Kalos · Routes
Overig: Ruilkaartspel · Evolutie · Soort · Pokébal · Pokédex · Pokémontrainer · Gymleider · Elite Vier · Lijst van dvd's van Pokémon