Daryl F. Gates' Police Quest: SWAT

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Police Quest: SWAT)
Daryl F. Gates' Police Quest: SWAT
Ontwerper Daryl F. Gates
Ontwikkelaar Sierra Entertainment
Uitgever Sierra Entertainment
Uitgebracht 1995
Genre interactieve film
avonturenspel
simulatiespel
actiespel
Taal/talen Engels
Platform Microsoft Windows
Media cd-rom
Navigatie
Spelserie Police Quest
Voorloper Police Quest: Open Season
Vervolg Police Quest: SWAT II
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Daryl F. Gates' Police Quest: SWAT is het vijfde spel uit de Police Quest-franchise van Sierra Entertainment. Binnen die franchise is het het eerste spel uit de SWAT-serie. Het is een first-person live-action interactieve film die uitkwam in 1995. Doordat het spel grafisch gezien gebruikmaakt van Full motion video stond het op vier cd-roms.

Spelbesturing[bewerken | brontekst bewerken]

Het spel bestaat grotendeels uit politietrainingen waar de speler procedures en technieken aanleert om een missie uit te voeren. Na geslaagd te zijn voor de eerste trainingsronde, start een missie over een mentaal gestoorde persoon. Na succesvolle beëindiging start een tweede training waarna een missie start over een voortvluchtige die zich heeft gebaricadeerd. Na een derde trainingssessie start de laatste missie: een terroristische aanval.

De verhaallijnen zijn gedeeltelijk random: de ene keer is een bepaald personage een misdadiger, de andere keer een burger. Soms wordt men langs voor aangevallen, dan weer langs achter. De locatie waar het doelwit zich bevindt, zal ook niet altijd hetzelfde zijn. Ook de rol van de speler is afhankelijk naargelang het trainingsschema hij volgde. Zo kan hij een scherpschutter of de bevelhebber zijn.