Poppo I van Weimar

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
13-04-2014

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia, vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past. De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst.

De reden die hiervoor is opgegeven, luidt: zo tegenstrijdig dat me niet eens duidelijk is of hier 2 of 3 personen door elkaar zijn gehaald...

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als je het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet en verbeter het! Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Pas als het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, kan deze melding verwijderd worden. Geef dit aan op de lijst door het toevoegen van de reden. (/)

Poppo I
-1045
Markgraaf van Istrië
Periode 1012-1045
Voorganger geen(?)
Opvolger Ulrich I
Vader Willem II van Weimar
Moeder onbekend

Poppo I (ca. 980 - 13 juli, voor 1044) was graaf van Weimar. In 1012 werd hij graaf in Krain en Istrië. Poppo was een zoon van Willem II van Weimar, hij was gehuwd met Hadamut (ca. 1020 na 1040), erfdochter van Weriand van Istrië (geb. ca. 990). Zij kregen één zoon: Ulrich.

Externe link[bewerken]