Portaal:Gent

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
bewerk 

Gent

Welkom op het Portaal

over de stad Gent
bewerk 

Gent

Gent

Gent is de hoofdstad van de Vlaamse provincie Oost-Vlaanderen. De stad wordt ook wel Arteveldestad genoemd. De rivieren de Leie en de Schelde vloeien samen in Gent. Van de 11e tot de 16e eeuw was Gent de grootste stad van de Nederlanden. In 1500 werd Keizer Karel in de stad geboren.

De stad telde op 1-1-2014 250.284 inwoners en heeft een oppervlakte van 156,18 km². De bijnaam van de inwoners, die veelal het Gentse stadsdialect spreken, is de stroppendragers.

bewerk 

Deelgemeenten

bewerk 

Geschiedenis

Gravensteen
Keizer Karel
bewerk 

Lijsten

bewerk 

Categorieën

bewerk 

Gewenste artikelen

overzicht bewerk 

Uitgelichte afbeelding

overzicht bewerk 

Uitgelicht artikel

Maurice Maeterlinck

Maurice Maeterlinck was een Gents dichter, toneelauteur, essayist en vertaler. Hij schreef zijn werk in het Frans en ontving in 1911 de Nobelprijs voor de Literatuur. Hij kreeg de prijs als erkenning voor zijn veelzijdige literaire bezigheden en in het bijzonder voor zijn drama's, die zich onderscheiden door een overvloed aan verbeelding en poëtische verfijndheid die, soms onder het mom van een sprookje, een grote bron van inspiratie zijn, terwijl ze tevens op mysterieuze wijze beroep doen op de gevoelens van de lezer en diens verbeelding stimuleren. (lees meer...)

bewerk 

Cultuur

bewerk 

Bezienswaardigheden

bewerk 

Commons

Zie de categorie Gent van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.
Subportalen van België

Gewesten: Brussel · Vlaanderen

Provincie: Luik

Steden: Antwerpen · Brugge · Gent · Kortrijk

Subportalen van Steden
Amsterdam · Antwerpen · Arnhem · Barcelona · Berlijn · Boekarest · Breda · Brugge · Brussel · Den Haag · Gent · Gouda · 's-Hertogenbosch · Istanboel · Kortrijk · Leiden · Londen · Maastricht · New York · Nijmegen · Parijs · Rotterdam · San Francisco · Utrecht