Postjesweg (metrostation)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Postjesweg
Postjesweg
Plaats Amsterdam
Afkorting PJW
Opening 28 mei 1997
Metrostation
Metrovervoerder GVB
Perrons 1
Perronsporen 2
Metro
Lijn Richting Volgend station
 50  Isolatorweg Jan van Galenstraat
 50  Gein Lelylaan
 51  Isolatorweg Jan van Galenstraat
 51  Centraal Station Lelylaan
Tram en/of bus
Busvervoerder GVB & EBS
Stadsbus 18
Spitsbus 272
Nachtbus N83
Ligging
Coördinaten 52° 22′ NB, 4° 50′ OL
Postjesweg (metro van Amsterdam)
Postjesweg
Locatie van het metrostation
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer
Amsterdam

Postjesweg is een station van de Amsterdamse metro in het stadsdeel Nieuw-West. Het metrostation ligt aan metrolijn 50 (Ringlijn) en werd geopend op 28 mei 1997. Per 3 maart 2019 wordt dit station ook aangedaan door metrolijn 51, die vanaf die datum vanaf station Zuid naar Isolatorweg is verlegd.

Het station is gedeeltelijk gelegen boven de Robert Fruinlaan, met het perron ten noorden van deze straat. Ten oosten van de stationsopgang gaat de Robert Fruinlaan op de Charley Tooropbrug over in de Postjesweg.[1]

Het station werd in 2005, tegelijk met het gerenoveerde station Reigersbos in Amsterdam-Zuidoost, op proef uitgerust met een nieuw type windscherm en een nieuw type abri, opgetrokken uit staal met glas en voorzien van een reclamebord. Tussen 2008 en 2010 zijn deze abri's ook op de overige bovengrondse stations van de Oostlijn geplaatst, ter vervanging van de massieve stalen windschermen aldaar.

Er is verder een overstapmogelijkheid op de bussen door middel van de halte Jan Tooropstraat, die ten oosten van het metrostation ligt.