Progress Software

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
26-02-2015

Genomineerd wegens reclame   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering  

Omdat de pagina volgens minstens één medewerker voornamelijk reclame of propaganda bevat of bevatte is deze op de lijst met te beoordelen pagina's gezet.
De reden die hiervoor opgegeven is: artikel leest als produktreclame en niet neutraal en aanprijzend. Tevens verouderd en bronloos.

Het kan zijn dat het onderwerp wel geschikt is voor Wikipedia, maar niet in deze vorm. Wikipedia is geen medium voor werving en promotie, maar een encyclopedie met neutraal standpunt.

Pas als het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dit aan op de lijst door het toevoegen van de reden. (/)

Progress Software is een Amerikaans softwarebedrijf, gevestigd in Bedford, Massachusetts in de Verenigde Staten. Het bedrijf werd opgericht in 1981 als Data Language Corporation.

Het is een wereldwijd leverancier van softwaretechnologie en diensten voor de ontwikkeling, de implementatie, de integratie en het beheer van oplossingen voor e-business. Het bedrijf levert een reeks producten, met inbegrip van hulpmiddelen voor de ontwikkeling van applicaties, een geïntegreerde database, business rules management, BPM en dataintegratie tools.

Onder de partners van Progress Software zijn ruim 2000 Independent Software Vendors (ISV's) en Application Service Providers (ASP's), die jaarlijks voor meer dan 5 miljard US$ in Progress gebaseerde toepassingen en aanverwante diensten omzetten. Progress-producten worden gebruikt door meer dan 40.000 organisaties in meer dan 100 verschillende landen.

Geschiedenis[bewerken]

Het bedrijf is opgericht in 1981, onder de naam Data Language Corporation. Vanaf 1981 is Progress bezig geweest met het ontwikkelen van softwareproducten die het gemakkelijker moeten maken om echte "business"-applicaties te creëren. Dit deed men door ontwikkeling van een vierdegeneratietaal (4GL). Het eerste product van Progress heette RDL, Relational Data Language.

In 1984 werd de Data Language Corporation omgedoopt in "PROGRESS", en de gelijknamige database en 4GL-ontwikkeltool (Progress 4GL) werden een groot succes. Veel IT-bedrijven en klanten ontdekten Progress als een ideale manier om hun eigen "Business Application" te bouwen en weder te verkopen.

In 1987 werd Progress omgedoopt in Progress Software Corporation (PSC), en in 1991 ging Progress naar de NASDAQ (Symbool: PRGS). Ook werd toen het PROGRESS.COM-domein geregistreerd.

Producten[bewerken]

Bekende huidige producten van Progress Software zijn onder andere:

Externe links[bewerken]