Rémi Gaillard

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Rémi Gaillard (2011)

Rémi Gaillard (Montpellier, 7 februari 1975) is een Franse komiek. Hij staat voornamelijk bekend vanwege zijn practical jokes. Een van zijn bekendste grappen was tijdens de Coupe de France van 2002, toen hij als speler het veld op ging en zich liet feliciteren door president Jacques Chirac.

De videoclips van Rémi Gaillard zijn gezien door miljoenen mensen op YouTube. Een van de beroemdste clips is Mario Kart met meer dan 53 miljoen views in juli 2013, hiernaast staat "Kangaroo" op nummer 2 met ruim 51 miljoen views in juli 2013. Ook een groot succes is Pac Man met 41 miljoen views. Tevens maakt hij niet alleen filmpjes van zijn grappen, maar laat hij geregeld filmpjes van zijn voetbalkwaliteiten zien: in het raken van kleine voorwerpen op grote afstand met de bal is hij bedreven.

Concept[bewerken]

Remi Gaillard werd beroemd door zijn humoristische filmpjes online te zetten. In de meeste van zijn filmpjes zien we hoe Gaillard streken uithaalt met anderen, iedereen kan de klos zijn: pizza-bezorgers, voetgangers, vissers en zelfs voor politie deinst hij niet terug.[1]

Het motto van Gaillard is C'est en faisant n'importe quoi qu'on devient n'importe qui (Het is door zomaar wat te doen, dat je zomaar iemand wordt).

De meeste video's van Gaillard zijn gedraaid door zijn vriend Gregory Lafargue.

Noot

  1. (fr) ecrans.fr - Rémi Gaillard : Farce de frappe, 11 februari 2009

Externe link