RVS Verzekeringen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Een nog bestaand reclamebord in België.

RVS Verzekeringen was een Nederlandse verzekeringsmaatschappij die onder die naam actief was van 1838 tot 2011, thans een onderdeel van de Nationale-Nederlanden. De hoofdzetel was gevestigd in Ede in de provincie Gelderland, waar eerder de sectorgenoot Victoria Vesta gehuisvest was.

Fusies[bewerken]

Het aanvankelijke fonds Tot aller welzijn werd opgericht door de Nederlander Theo Wijlacker (1804-1861) en had tot doel het verzorgen van een fatsoenlijke begrafenis voor de aangesloten klanten.[1] Pas in 1898 werd de naam RVS (Rotterdamse Verzekering Sociëteiten) aangenomen en werd het gamma uitgebreid met ziekenfondsen en levensverzekeringen. De maatschappij was ook actief in België en ook bekend omwille van de grote metalen reclameborden met daarop het logo van een echtpaar van goeden huize, hoge hoed, wandelstok, parasol en hond, een logo dat in 1905 werd ontworpen door Tjeerd Bottema en nagenoeg in elk dorp zichtbaar was op strategisch plaatsen, ook in België.

In de jaren 60 werd RVS opgenomen in de Amfas-groep die later opging in de Nationale-Nederlanden. In 1993 fuseerde het met Victoria Vesta maar bleef de merknaam behouden. Samen met de schaalvergroting werd het aanbod van verzekeringsproducten uitgebreid. In de jaren 90 ging alles op in de nieuw opgerichte ING Groep. In 2011 verdween de naam RVS uit de markt maar bleef de werking verder gaan bij de Nationale-Nederlanden binnen de ING-groep.[2]

Bronnen, noten en/of referenties