Resolutie 1358 Veiligheidsraad Verenigde Naties

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Resolutie 1358
Van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties
Datum 27 juni 2001
Nr. vergadering 4337
Code S/RES/1358
Onderwerp Functie van Secretaris-generaal van de Verenigde Naties.
Beslissing Aanbeveling Kofi Annan voor tweede termijn.
Samenstelling VN-Veiligheidsraad in 2001
Permanente leden
Niet-permanente leden
Vlag van Bangladesh Bangladesh · Vlag van Colombia Colombia · Vlag van Ierland Ierland · Vlag van Jamaica Jamaica · Vlag van Mali Mali · Vlag van Mauritius Mauritius · Vlag van Noorwegen Noorwegen · Vlag van Singapore Singapore · Vlag van Tunesië Tunesië · Vlag van Oekraïne Oekraïne
Kofi Annan met Condoleeza Rice in 2006.

Resolutie 1358 van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties werd op 27 juni 2001 met instemming door de leden van de VN-Veiligheidsraad aangenomen.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Kofi Annan voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Kofi Annan werd in 1938 geboren in Ghana en genoot opleidingen in Europa en de Verenigde Staten. Daarna werkte hij decennialang in dienst van de Verenigde Naties. In 1996 werd hij verkozen om Boutros Boutros-Ghali op te volgen als secretaris-generaal en in 2001 werd hij in die functie herkozen voor een tweede ambtstermijn. Er wordt hem toegeschreven de organisatie nieuw leven te hebben ingeblazen en in 2001 kreeg hij ook de Nobelprijs voor de Vrede voor zijn werk. Na 2006 werd Kofi Annan opgevolgd door de Zuid-Koreaan Ban Ki-moon.

Inhoud[bewerken | brontekst bewerken]

De Veiligheidsraad:

Verwante resoluties[bewerken | brontekst bewerken]

Originele werken bij dit onderwerp zijn te vinden op de pagina United Nations Security Council Resolution 1358 op de Engelstalige Wikisource.