Retro Studios

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Retro Studios is een ontwikkelaar van computerspellen. Het bedrijf bevindt zich in Austin in de staat Texas. Het werd in 1998 opgericht door Jeff Spangenberg als een second-party ontwikkelaar voor Nintendo. Momenteel heeft Nintendo het overgenomen en heeft het bedrijf meer dan 70 werknemers.

Geschiedenis[bewerken]

Retro Studios heeft het in het begin zeer moeilijk gehad, zo zijn er verschillende projecten afgelast en werden er personeelsleden ontslaan. Toen stelde Nintendo voor aan Retro Studios dat ze de Metroid-serie nieuw leven mochten inblazen. Dat zorgde voor een keerpunt voor het bedrijf. Hun eerste grote project was Metroid Prime. Het spel zou één van de belangrijkste GameCube spellen worden en het werd goed ontvangen door zowel de pers als het publiek.

In 2001 verkocht Jeff Spangenberg zijn aandelen van het bedrijf aan Nintendo en verliet het bedrijf kort daarachter. In 2003 werd Michael Kelbaugh president van Retro Studios. In 2004 bracht Retro Studios Metroid Prime 2: Echoes uit. Echoes werd een even groot succes als de vorige. Momenteel is Metroid Prime 3: Corruption uitgekomen voor de Nintendo Wii. Het spel moest een launch titel worden maar werd uiteindelijk uitgesteld naar 26 oktober 2007.

In 2010 bracht Retro Studios Donkey Kong Country Returns uit.

In het jaar 2011 bracht Nintendo het spel Mario Kart 7 voor de Nintendo 3DS uit. Dit spel is vanwege personeelstekort aangevuld door Retro Studios, deze hebben gewerkt aan de 'retro levels' uit de oude Mario Kart games. Het resulataat is klaarblijkelijk enorm goed en dit spel is tevens als de rest van hun werk met vol applaus ontvangen door de pers en het publiek.

Computerspellen ontwikkeld[bewerken]

Gamecube[bewerken]

Geannuleerde Gamecube-spellen[bewerken]

  • Action Adventure
  • Car Combat (Thunder Rally)
  • NFL Retro Football
  • Raven Blade

Nintendo 3DS[bewerken]

Wii[bewerken]

Wii U[bewerken]

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]