Ronduit op drie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ronduit op drie was een wekelijks Nederlands radioprogramma uitgezonden op vrijdag van 7.00 tot 9.00 uur op Hilversum 3 in de jaren zeventig en tachtig door de EO, gepresenteerd door Jan van den Bosch. In de beginjaren - eind jaren zeventig - presenteerde hij dit programma samen met Anneke Slingerland, die daarna naar Kenia vertrok voor zendingswerk. Ook producer Jaap de Wit was jarenlang aan dit programma verbonden.

Het programma bracht de rustigere gospelmuziek zoals 2nd Chapter of Acts, Keith Green, Don Francisco, Scott Wesley Brown en Twila Paris. Ook was er christelijke muziek uit Nederland te horen zoals Elly & Rikkert en de Burning Candles.

Onder meer hield Henk Binnendijk een ongeveer vijf minuten durend praatje met Bijbelse strekking.

In 1981 richtte Jan van den Bosch de Ronduit-club op, en begon hij Ronduit-reizen te organiseren. Daarnaast werden er weekends georganiseerd op conferentie-centrum de Burght in Burgh-Haamstede. Steevast kwam tijdens deze weekenden het programma dan ook live daarvandaan en werden er in de reguliere zendtijd fragmenten van uitgezonden.

Vanaf oktober 1984 werd het programma ook op woensdagochtend uitgezonden maar in december 1985 bij het behalen van de A-status van Veronica verdween het op de vrijdagochtend maar bleef op de woensdagochtend.

Liefhebbers van de hardere muziek zoals die van de Amerikaanse rockband Petra, kwamen in deze jaren aan hun trekken in het programma GospelRock van de NCRV. Dit werd uitgezonden op de zaterdagochtend via het huidige 3FM.