Roselyn Sánchez

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Roselyn Sánchez bij de Devious Maids Screening in Miami

Roselyn Sánchez (San Juan (Puerto Rico), 2 april 1973) is een Puerto Ricaans model, actrice en zangeres. Ze is het meest bekend van haar rol als Elena Delgado in Without a Trace.

Ze is afgestudeerd aan de Universiteit van Puerto Rico en vertrok vanaf haar 18e naar New York om daar een carrière te beginnen als actrice, danseres of zangeres. Ze komt weer terug en in 1992 speelt ze haar eerste rol als babe in de film “Captain Ron” opgenomen in haar geboorteland. In 1993 breekt ze door als bekend model en wint enkele miss-verkiezingen.

Als actrice maakt ze naam in 24 afleveringen in de serie As the World Turns als Pilar Domingo. Ze speelt in meerdere series een (gast)rol zoals bijvoorbeeld in Nash Bridges, The Drew Carey Show, L.A. Dragnet, Desperate Housewives, Rizzoli & Isles en een grote rol in Without a Trace. In 2013 speelt ze Carmen Luna in Devious Maids.

Sánchez is ook te zien in veel films. Onder andere in Rush Hour 2 met Jackie Chan, Boat Trip, Basic, Chasing Papi, Nightstalker, Edison, Shooting Gallery (ook wel Pool Hall Prophets genoemd), Yellow in 2006 (als stripper), The Game Plan en in 2012 Act of Valor.

Sánchez was getrouwd met acteur Gary Stretch (1998-2001). Vanaf november 2008 is ze getrouwd met acteur en model Eric Winter. Ze hebben een dochter. Sánchez is een voorvechter van dierenrechten en steunt actief People for the Ethical Treatment of Animals.

Externe links[bewerken]