Royal Golf Club des Fagnes

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
Royal Golf Club des Fagnes
Plaats Spa
Oprichting 1930
Architect Tom Simpson
Informatie
Holes 18
Par 72
Heren (geel) 5671 meter
Dames (rood) 4858 meter
Website
Portaal  Portaalicoon   Golf

Royal Golf Club des Fagnes is een Belgische golfclub in Spa, in de Ardennen.

De baan ligt in een heuvelachtig landschap en is in 1930 als parkbaan aangelegd door Tom Simpson. er zijn 18 holes, een putting green en een pitching green.

Waar nu het vliegveld Spa Malchamps ligt, werd in 1893 een 9-holes golfbaan aangelegd. Het terrein beviel niet erg, en in 1908 kocht de club een ander terrein en legde daar 9 holes aan. Ze gingen verder als de 'Royal Golf Club de Spa'. In 1914 eiste het Belgische leger de baan op. Na de oorlog kocht de stad Spa 67 hectare grond aan bij landgoed Malchamps en maakte plannen om er 36 holes aan te leggen. Na aanleg van de eerste 9 holes verdween de architect, en hiermee was de derde poging om een goede baan aan te leggen, voorlopig mislukt. In 1927 werd door enkele zakenlieden de Royal Golf Club des Fagnes opgericht en dat werd eindelijk een succes. De oude grond worden verkocht, en de nieuwe baan kwam op 40 hectare grond van Staatsdomeinen. De gemeente Spa bouwde het clubhuis en Tom Simpson ontwierp twee banen van 9 holes.

Op 18 december 1946 was de club betrokken bij de oprichting van de Koninklijke Belgische Golf Federatie.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]