Rudy Bouma

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Rudy Bouma
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Achtergrondinformatie
Naam Rudy Bouma
Geboren 1973
Land Vlag van Nederland Nederland
Opleiding journalistiek
Beroep redacteur en verslaggever
Bekend van Nieuwsuur
Website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media

Rudy Bouma (1973) is een Nederlands journalist, redacteur en verslaggever.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Bouma bezocht de Sancta Maria HAVO in Haarlem. Hierna ging hij naar het Hoger Informatie en Communicatie Onderwijs in Zwolle voor een opleiding journalistiek. Als verslaggever liep hij stage bij Stads TV Rotterdam en de KRO.

Bouma begon medio jaren 1990 zijn loopbaan bij verschillende omroepen. Zo was hij enige tijd redacteur bij Veronica, Omroep Amersfoort, SBS6 en het RTL Nieuws. Hierna stapte hij over naar de publieke omroep waar hij korte tijd werkte voor de VARA en BNN. Daarnaast werkte hij voor de tv-programma's Expeditie Robinson en NOVA.

Bouma werkt sinds 2010 als verslaggever bij Nieuwsuur. Hij doet hier verslag over actuele zaken. Hij was een van de eerste verslaggevers die de rampplek van de MH17 in Oekraïne bezocht. Ook geeft hij op het YouTube-kanaal van Nieuwsuur uitleg over de oorlog in Oekraïne, de boerenprotesten, de coronacrisis, terrorisme en de klimaatverandering. Daarnaast specialiseert hij zich in complottheorieën en nepnieuws.[1]

Vanaf 1 augustus 2023 is Bouma de nieuwe multimediale correspondent[2] voor de NOS in Noord Amerika. Hij volgt Lucas Waagmeester op.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]