Ruth Beeckmans

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ruth Beeckmans
Ruth Beeckmans backstage bij "De Code Van Coppens", oktober 2021
Algemene informatie
Geboren 6 mei 1982
Land Vlag van België België
Werk
Beroep Actrice
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film
Televisie

Ruth Beeckmans (Schoten, 6 mei 1982) is een Belgische actrice.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Ze studeerde aan het Brusselse RITCS.

In het theater stond ze op de planken in meerdere producties van HETPALEIS, MartHa!tentatief, KOPERGIETERY, de Koninklijke Vlaamse Schouwburg, luxemburg en BRONKS. Daarnaast is ze actrice in de producties van het toneelgezelschap Compagnie Barbarie dat ze samen met zes studiegenoten (Sarah Vangeel, Evelien Broekaert, Liesje De Backer, Karolien De Bleser, Amber Goethals en Lotte Vaes) oprichtte.[1]

Beeckmans is zeer goed bevriend met Sarah Vangeel; ze komen dikwijls samen op TV en wonnen in 2014 het vierde seizoen van Beste Vrienden.

Ze was een van de acteurs in het sketchprogramma Wat als?. Beeckmans vertolkte op televisie en in films voornamelijk kleinere rollen, onder meer in Loft van Erik Van Looy uit 2008 en Code 37. In 2013 nam ze deel aan De Slimste Mens ter Wereld waar ze zich plaatste voor de finaleweken door het vijf afleveringen vol te houden. Ze is in 2014, 2015, 2016 en 2018 jurylid in De Slimste Mens ter Wereld. Ze vertolkte in 2013 ook een van de hoofdrollen in Safety First op VTM. In 2014 deed ze mee aan de quiz Scheire en de schepping.

In 2015 en 2016 was ze kapitein in het VTM quiz programma Zijn er nog kroketten?. Ze is vanaf 2018 een vast panellid in het programma Beste Kijkers. In 2019 speelde ze de rol van "Lise" in de film Trio en die van "Sandra Verbeeck" in de televisieserie Studio Tarara.

In 2020 deed ze mee aan The Masked Singer op VTM verkleed als aap. Ze viel af in aflevering 6. Ook was ze te zien in 2020 als presentatrice naast Koen Wauters in het televisieprogramma Snackmasters van VTM en in de serie De Bende van Jan de Lichte op Streamz. Vanaf 2020 presenteert ze het programma Cupido ofzo. Het eerste seizoen was dit samen met Karen Damen. Seizoen 2 in 2021 wordt ze bijgestaan door Frances Lefebure. In 2021 is ze te zien in de televisieserie Albatros op Canvas en Belgium's Got talent als nieuw jurylid. In het programma Belgium’s Got talent geeft ze haar eerste Golden Buzzer aan de Mini Droids (de Mini droids winnen ook Belgium’s Got talent). In 2022 was ze 1 van de panelleden van het 2de seizoen van The Masked Singer.

Televisie[bewerken | brontekst bewerken]

Presentatrice[bewerken | brontekst bewerken]

Actrice[bewerken | brontekst bewerken]

Jurylid[bewerken | brontekst bewerken]

Show[bewerken | brontekst bewerken]

Film[bewerken | brontekst bewerken]

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • In maart 2023 liet Beeckmans haar kenmerkende moedervlek op haar voorhoofd verwijderen.[2]