SITA Nederland (afval)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
SITA Nederland
Oprichting 2001
Sleutelfiguren Adriaan Visser (CEO)
Hoofdkantoor Arnhem
Werknemers 2.263 (2011)[1]
Omzet Gestegen € 478 miljoen euro (2011)[1]
Winst Gestegen € 27 miljoen euro (2011)
Website www.sita.nl
Portaal  Portaalicoon   Economie

SITA Nederland is de Nederlandse vestiging van de SITA-Groep. Deze groep maakt deel uit van het conglomeraat SUEZ. Binnen SUEZ valt de SITA-Groep onder Suez Environnement. Het bedrijf is gespecialiseerd in afvalinzameling en -verwerking.

SITA Nederland[bewerken]

SITA Nederland is in juni 2001 ontstaan uit twee bedrijven: BFI (dat overgenomen werd door SITA) en Watco (reeds eigendom van Suez Environnement via Tractebel). Hierop werden beide bedrijven geïntegreerd. BFI is van oorsprong een Amerikaans bedrijf dat via overnames een voet op de Nederlandse markt zette toen de afvalmarkt geliberaliseerd werd. BFI staat voor "Browning Ferris Industries".

Activiteiten in Nederland zijn onder andere het inzamelen van huisvuil en bedrijfsafval, herverwerking van papier- en kartonafval en het verwerken van gevaarlijk afval, dat bij de consument bekendstaat als klein chemisch afval. Hiernaast is het bedrijf actief op het gebied van grondsanering, rioolreiniging en -inspectie en afvalverbranding. Het bedrijf heeft circa 50 vestigingen in Nederland en telt 2.220 personeelsleden. De omzet over 2010 bedroeg 464 miljoen euro.

Vestigingen SITA in Nederland[bewerken]

In de volgende plaatsen zijn er vestigingen:


Geschiedenis van SITA[bewerken]

De maatschappij is in 1919 opgericht uit een samenwerking met de gemeente Parijs voor het ophalen van huisvuil. Dit gebeurde met gemotoriseerde wagens. SITA staat voor: Société Industrielle des Transports Automobiles.

Externe link[bewerken]

Referenties[bewerken]

  1. a b SITA Duurzaamheidsverslag 2011