SS Andrea Doria

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Flag of Italy.svg
SS Andrea Doria
DoriaStern.jpg
Geschiedenis
Tewaterlating 16 juni 1951
Status Gezonken
Algemene kenmerken
Tonnage 29 100 ton
Passagiers 1200
Lengte 212 m
Breedte 27,5 m
Diepgang 9,2 m
Snelheid 23 knopen
Bemanning 572
Portaal  Portaalicoon   Maritiem

De SS Andrea Doria was een oceaanstomer van de Italian Line (Italia - Società di navigazione Italia), vooral bekend vanwege zijn ondergang op 26 juli 1956. Het schip was vernoemd naar de Genuese admiraal Andrea Doria. Het was 212 meter lang en had een bruto tonnenmaat van 29.100 registerton. Het schip kon 1200 passagiers vervoeren met ruim 500 bemanningsleden; het werd tewatergelaten op 16 juni 1951 en ondernam zijn maiden voyage in 1953. De Andrea Doria werd beschouwd als een van de veiligste Italiaanse schepen en maakte tijdens zijn korte varende bestaan zo'n honderd reizen over de Atlantische Oceaan.

De ramp[bewerken]

Op 17 juli 1956 was de Andrea Doria, met als kapitein Piero Calamai (1898-1972), uit Genua vertrokken voor een reis naar New York City via Cannes, Napels en Gibraltar. Aan boord bevonden zich 1134 passagiers en 572 bemanningsleden. Verder vervoerde het schip een futuristische conceptauto, de Chrysler Norseman, gebouwd door de Italiaanse auto-ontwerper Ghia. Ook waren 50 Lancia's van het type Aurelia B24 Spider (ontwerp Pininfarina) aan boord (totale productie amper 240 stuks).

Acht dagen later (op 25 juli) raakte het schip zo'n vierhonderd kilometer ten oosten van New York en honderd kilometer ten zuiden van Nantucket in dichte mist verzeild. Een wat kleiner passagiersschip, de MS Stockholm (160 meter lang, bruto tonnenmaat 12.165 ton), dat onderweg was van New York naar Göteborg, boorde zich aan stuurboordzijde in de Andrea Doria. Bij de klap verloren 46 passagiers het leven. Een kleuter raakte bij de redding dodelijk gewond, en een passagier die zich erg had ingezet bij die actie overleed de volgende dag aan een hartaanval. Onder de overlevenden was een vrouw, Linda Morgan, die bekend werd als de 'Miracle Girl', omdat zij bij de botsing vanuit de hut op de Andrea Doria waarin ze lag te slapen gelanceerd werd, maar veilig en relatief ongekwetst op het dek van de Stockholm belandde.

De Stockholm was weliswaar zwaar beschadigd, maar liep geen gevaar om te zinken. Na reparatie vaart het in 1948 gebouwde schip nog altijd, nu onder de naam MS Athena. Het Italiaanse schip zonk echter in de vroege ochtend van 26 juli, elf uur na de botsing, en ligt nog steeds zeventig meter diep op de oceaanbodem. Het model van de Chrysler Norseman verdween mee in de golven, en is nooit in productie genomen.

De Andrea Doria werd opgevolgd door de SS Leonardo da Vinci.