San Francesco di Paola ai Monti

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
San Francesco di Paola ai Monti
San Francesco di Paola ai Monti
Plaats Monti
Gewijd aan Franciscus van Paola
Coördinaten 41° 54′ NB, 12° 29′ OL
Gebouwd in 1645-1650
Architectuur
Architect(en) Gioan Pietro Morandi
Kerkprovincie
Titulair kardinaal Renato Raffaele kardinaal Martino
Aartsbisdom Segerme
Portaal  Portaalicoon   Christendom

De San Francesco di Paola ai Monti is een kerk in Rome, gewijd aan de heilige Franciscus van Paola, gelegen in de rione Monti, aan het Piazza di San Francesco di Paola, nabij het Metro-station Cavour.

De kerk werd tussen 1645 en 1650 gebouwd, met fondsen van Olimpia Aldobrandini, de echtgenote van Paulo Borghese. Het werd de kerk van de Calabriërs, waar zowel de heilige Franciscus, als de geldschietster vandaan kwamen. De kerk diende ook als de kloosterkerk van abdij van de Orde der Miniemen, die zich naast de kerk bevindt. De kerk werd pas in 1728 gewijd, door paus Benedictus XIII. In het begin van de negentiende eeuw onderging de kerk, op last van paus Leo XII, een grondige renovatie. In de kerk zijn veel kunstwerken te zien die betrekking hebben op het leven van Franciscus.

Titeldiakonie[bewerken | brontekst bewerken]

De kerk is sinds 2003 de titeldiakonie van kardinaal-diaken Renato Raffaele kardinaal Martino. De kerk werd in 1967 tot titel bestemd, door paus Paulus VI in de apostolische constitutie Decessores nostri. Voorgaande houders van de titel waren: