Sandshrew

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Sandshrew
Pokémon
Nationaal
Raichu - Sandshrew (027) - Sandslash
Japanse naam Sand
Evolutie van geen
Evolueert naar Sandslash
Generatie Eerste
Soort Muis Pokémon
Evolutielevel Eerste
Type Grond
Hoogte 0,6 m
Gewicht 12,0 kg
Eigenschap Sand Veil
Sand Rush (Hidden Ability)
Lijst van Pokémon

Sandshrew (Japans: サンド/Sand) is een soort Pokémon. Het is een kleine geelkleurige Pokémon. Hij is waarschijnlijk gebaseerd op een spitsmuis, Gordeldieren en Schubdierachtigen, en hij heeft heeft schubben met een baksteen-vormig patroon. Tevens is hij een grondsoort en heeft hij een tamelijk kleine voetafdruk. Sandshrew verdedigd zichzelf tegen aanvallers door zich op te rollen tot een bal. De soort leeft in regio's met weinig regenval. Hij evolueert op level 22 naar Sandslash.

Regionale vorm[bewerken | brontekst bewerken]

Met de uitgave van Pokémon Sun en Moon, werd Alolan Sandshrew geïntroduceerd. In tegenstelling tot een Sandshrew uit Kanto, is Alolan Sandshrew een IJs en Staal type. Deze versie van Sandshrew leeft in koude gebieden.

Ruilkaartenspel[bewerken | brontekst bewerken]

Er bestaan zestien standaard Sandshrew kaarten, waarvan twee enkel in Japan zijn uitgebracht. Verder bestaan er nog twee Brock's Sandshrew kaarten, en drie Alolan Sandshrew kaarten. Alle standaard Sandshrew kaarten hebben het type Fighting als element. Van Alolan Sandshrew zijn twee van de kaarten Water, een een is Staal.