Sant'Angela Merici

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Aanzicht van de kerk

De Sant'Angela Merici is een kerk in Rome gewijd aan de heilige stichtster van de Ursulinen, Angela Merici. De kerk bevindt zich aan de via Bartolomeo Marliano in de wijk Nomentano.

De kerk werd in 1955 voltooid, naar een ontwerp van de Italiaanse architect Ernesto Vichi. De bediening van de kerk werd in 1957 toegewezen aan de Oblaten van de Heilige Maagd Maria. In 1963 werd de kerk op last van kardinaal-vicaris Clemente Micara een parochiekerk.

Gebouw[bewerken | brontekst bewerken]

De kerk is gebouwd van rode bakstenen en gewapend beton, op een achthoekig grondplan. Boven op de kerk staat een glazen koepel die voor de meeste lichtinval in de kerk zorgt. Onder de kroonlijst van het dak bevindt zich nog een lange rij ramen die gedeeltelijk zijn uitgevoerd in glas-in-lood. Boven de hoofdingang bevindt zich het wapen van paus Paulus VI, die de kerk in 1967 wijdde. Ook het zich daaronder bevindende opschrift herinnert aan dat moment: D.O.M. in hon. S. Angelae Merici A.D. MCMLXVII.

Titelkerk[bewerken | brontekst bewerken]

De kerk werd in 2001 bezocht door paus Johannes Paulus II. In 2014 werd de kerk door paus Franciscus verheven tot titelkerk. Tot titularis werden benoemd: