Schultenbräu

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Schultenbräu
Schultenbrau0485.jpg
Gisting Lage gisting
Alcoholpercentage 4,9%
Oorsprong Braunschweig
Brouwer Bavaria; Martens; Feldschlößchen A.G.
Type Pils
Kleur Goudgeel
Portaal  Portaalicoon   Bier
Eten en drinken

Schultenbräu is een bekend pils uit de lagere prijsklasse. Dit biermerk is verkrijgbaar in de Aldi-supermarkten. De inhoud van een blik is 33 of 50 cl, de inhoud van een fles 30 cl. Het bier bevat 4,9% alcohol. Het bier wordt, voor de Nederlandse markt van Aldi, in Lieshout, bij Bavaria gebrouwen.

Het werd gebrouwen in Duitsland bij Feldschlößchen A.G. te Braunschweig in Nedersaksen en in de Belgische brouwerij Martens te Bocholt. In deze brouwerij werd ook het Aldi-bier Karlsquell gebrouwen.

Sinds 2006 staat op de flessen bier van Aldi, die vroeger van het merk Brouwmeester waren, eveneens het merk Schultenbräu vermeld. De verpakking vermeldt dat het wordt gebrouwen voor H. West te Maarssen, een dochteronderneming van Bavaria in Lieshout, waar het bier wordt gebrouwen. Sinds 2012 wordt op de verpakking vermeld dat het bier speciaal wordt gebrouwen voor BBH B.V. te Amsterdam.

Net als bij de andere B-merken van Bavaria wordt als extra ingrediënt maltose toegevoegd. Hierdoor voldoet het niet aan het Duitse Reinheitsgebot, dit geldt eveneens voor de 33 cl blikken. De 50 cl blikken Schultenbräu worden tegenwoordig ook bij Bavaria in Lieshout gebrouwen en voldoen dus ook niet meer aan het Reinheitsgebot. Er is inmiddels ook een Schultenbräu Witbier, Lentebock, Herfstbock, Rosébier, Abdijbier Blond, Gemberbier en Zwaar Bier.

De Belgische Schultenbräu is volgens een onderzoek van Test-Aankoop uit 2011 het pilsbier met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.[1]

Zie ook[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties
  1. Aldi-pils komt als beste koop uit test Test-Aankoop. Het Nieuwsblad (27 september 2011) Geraadpleegd op 14 september 2013