Scooby-Doo! in Where's My Mummy?

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Scooby-Doo! in Where's My Mummy?
Regie Joe Sichta
Producent Tim Maltby
Scenario Joseph Barbera
George Doty IV
William Hanna
Ed Scharlach
Joe Sichta
Catherine Trillo
Thommy Wojciechowski
Hoofdrollen Frank Welker
Casey Kasem
Mindy Cohn
Grey DeLisle
Christine Baranski
Ajay Naidu
Muziek Thomas Chase
Montage Rob Desales
Distributie Kidtoon Films (bioscoop)
Warner Home Video (dvd)
Première 5 november 2005 (beperkt)
24 november 2005 (tv-première)
13 december, 2005 (DVD première)
Genre Animatie
Speelduur 75 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Voorloper Aloha, Scooby-Doo!
Vervolg Scooby-Doo! Pirates Ahoy!
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Scooby-Doo in Where's My Mummy? is een Amerikaanse animatiefilm, en de negende film in een reeks van direct-naar-video-films gebaseerd op de Scooby-Doo-series. De film werd geproduceerd door Warner Bros. Animation.

De film kwam eerst uit op 5 november 2005 in een beperkte uitgave. Ook werd de film in een aantal Amerikaanse steden in de bioscopen vertoond door Kidtoon Films. Op 24 november 2005 maakte de film zijn tv-debuut op Cartoon Network.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Mystery Inc. is in Egypte om een verrassingsbezoek te brengen aan Velma, die de afgelopen 6 maanden samen met prins Omar de beroemde Sfinx heeft opgeknapt. Ze hebben ontdekt dat de Sfinx de tombe van Koningin Cleopatra bevat. Onderweg ontmoet de groep een aantal personen: een Egyptische nomade die van de groep de naam "Triple A" krijgt, "Fear Facers"-gastheer Rock Rivers, en een Lara Croft-dubbelganger genaamd Dr. Amelia von Butch. Tegen de wensen van Velma en Omar in gebruiken Dr. von Butch en haar team moderne middelen om de tombe te openen. Volgens Omar zal het openen van de tombe een vloek in werking stellen, die eenieder die de tombe betreedt in steen verandert. Aanvankelijk wil niemand dit geloven, totdat Velma, Omar en Rock Rivers de tombe betreden en niet veel later hun versteende lichamen worden teruggevonden.

Dr. von Butch besluit de tombe toch te betreden, gevolgd door de rest van Mystery Inc. Ze zet per ongeluk een val in werking waardoor het team wordt opgesplitst. Fred en Daphne proberen Dr. von Butch te stoppen terwijl Scooby-Doo en Shaggy een verloren stad ontdekken. In deze stad worden ze aangezien voor de farao Ascoobis en zijn trouwe dienaar, die eindelijk zijn teruggekeerd. De leider van de stad, Hotep, probeert het duo te voeren aan zijn Geest van het Zand, een enorme schorpioen. Fred en Daphne arriveren met "Triple A", en onthullen dat de schorpioen slechts een robot is. Hotep is een crimineel meesterbrein dat illegaal een dam aan het bouwen is in de Nijl.

Hierna leidt de groep een leger van inwoners van de verloren stad naar Cleopatra's tombe om de vloek te verbreken en Velma te bevrijden. Daar komen ze oog in oog te staan met een mummieleger aangevoerd door de mummie van Cleopatra. In de strijd die ontstaat glipt Amelia von Butch weg, en steelt ze de kroon van Cleopatra. Dit veroorzaakt een kettingreactie waarbij de Nijl door de muren van de tombe barst en alles onder laat lopen. Alle rijkdommen in de tombe worden naar buiten gespoeld, en de Nijl ontdamt.

Hierna volgt de ontknoping. Het blijkt dat de mummie van Cleopatra al die tijd Velma was. Zij en Omar hadden de vloek verzonnen om grafrovers weg te houden. De versteende lichamen die men vond waren slechts cementkopieën van Velma en Omar. Dr. Von Butch en haar team worden gearresteerd.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Acteur Personage
Welker, Frank Frank Welker Scooby-Doo, Fred Jones
Kasem, Casey Casey Kasem Shaggy Rogers
DeLisle, Grey Grey DeLisle Daphne Blake, Natasha
Cohn, Mindy Mindy Cohn Velma Dinkley
Baranski, Christine Christine Baranski Amelia von Butch
Naidu, Ajay Ajay Naidu Prins Omar
Fehr, Oded Oded Fehr Amahl Ali Akbar
Madsen, Virginia Virginia Madsen Cleopatra
Piven, Jeremy Jeremy Piven Rock Rivers
Perlman, Ron Ron Perlman Armin Granger/Hotep, De Oude #2
Marsalis, Wynton Wynton Marsalis Campbell

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • Dit was de eerste Scooby-Doo-film die werd gefilmd in breedbeeldformaat.
  • De plot van de film lijkt sterk op een aflevering van de originele Scooby-Doo-serie.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]