Scott Pinckney

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
Telenet Trophy 2012

Scott Pinckney (13 maart 1989) is een Amerikaanse golfer.

Scott groeide op in een gezin waar golf gespeeld werd. Zo ging hij op 9-jarige leeftijd naar een Junior Publix evenement waar hij de even jonge Rory McIlroy ontmoette. Zij werden vriendjes en twee jaar later logeerde Rory drie maanden bij de Pinckneys.

Amateur[bewerken | brontekst bewerken]

Scott ging naar de Boulder Creek High School in Anthem, Arizona en daarna naar de Arizona State University waar hij in 2011 afstudeerde. Hij speelde collegegolf voor de Sundevils. In veertig toernooien had hij een gemiddelde van 72.89;

Gewonnen

Onder meer:

  • 2010: 107e Trans-Mississippi Championship na twee holes play-off

Professional[bewerken | brontekst bewerken]

Scott speelde in juni 2011 als amateur in het US Open, dat door zijn beste jeugdvriend Rory werd gewonnen. In juli 2011 werd hij professional. Hij speelt de rest van 2011 vooral in Europa. Pinckney staat onder contract bij Chubby Chandler van International Sports Management, die ook voor McIlroy zorgt en waar ook Joost Luiten zit.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]