Sheep in the Big City

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Sheep in the Big City (Schaap in de Grote Stad) is een Amerikaanse animatieserie door Mo Willems, die is uitgezonden door Cartoon Network (en Boomerang). Het liep van 4 november 2000 tot 7 april 2002 op de Amerikaanse Cartoon Network en werd later nog herhaald. In Nederland en Vlaanderen ging het in première op 7 september 2001 en eindigde op 11 november 2002. Het wordt op de Nederlandse Cartoon Network niet meer uitgezonden sinds 3 februari 2014.

De tekenfilm volgt meestal een schaap genaamd Schaap, dat is weggelopen van zijn boerderij en moet zien te overleven in de stad. Maar je ziet ook vele sketches voorbij komen. Elke aflevering is namelijk opgedeeld in 3 delen (met elk een titel) en tussen elk deel zie je 'reclames' van Oxymoron. Ook zapt Schaap voor de titelsong voorbij een flauw tv-programma en voor de aftiteling zie je een Zweed die tekeer gaat.

Verhaal[bewerken]

Schaap had een gelukkig leventje op een boerderij. Een geheime militaire organisatie heeft Schaap echter nodig voor hun Sheep-Powered Ray Gun, een wapen met een schaap-vormig gat erin. Het enige schaap dat het wapen kan activeren, is Schaap.

Omdat Generaal Specific, de leider van de organisatie, Schaap kost wat kost te pakken wil krijgen, is Schaap gedwongen te vertrekken naar de Grote Stad. Hier is hij meestal op de vlucht voor militairen.

Schaap heeft ook geen geluk in de liefde: hij is smoorverliefd op Swanky de Poedel, maar haar schapen-hatende baasje Lady Richington probeert haar zo ver mogelijk uit zijn buurt te houden.

Dit alles leidt tot absurde avonturen.

Afleveringen[bewerken]

De serie bevat 27 afleveringen, verspreidt over 2 seizoenen.

Seizoen 1: 2000-2001[bewerken]

 1. In the Baa-ginning
 2. Be Still My Bleating Heart
 3. To Bleat or Not to Bleat
 4. Belle of the Baah
 5. Going Off the Sheep End
 6. Home for the Baa-lidays
 7. Can't Live Without Ewe
 8. 15 Muttons of Fame
 9. Agony of De-Bleat
 10. Baa-ck in Time
 11. Fleeced to Meet You
 12. A Star is Shorn
 13. Mistaken Identi-sheep
 14. To Sheep, Perchance to Dream

Seizoen 2: 2001-2002[bewerken]

 1. Wish You Were Shear
 2. Baah-dern Times
 3. Flock, Up in the Sky
 4. My, How Ewe Have Changed
 5. Party of the Shear
 6. The Wool of the People
 7. Daddy Shearest
 8. The Wool is Not Enough
 9. Beauty and the Bleats
 10. An Officer and a Gentlelamb
 11. Oh, the Ewemanity
 12. Here Goes Mutton
 13. Baa-hind the Scenes

Nederlandse nasynchronisatie[bewerken]

Beschikbaarheid[bewerken]

Het eerste seizoen was een tijdje beschikbaar op iTunes (Zonder de pilot-aflevering). Het is er echter afgehaald door onbekende redenen. Wel stond de eerste aflevering als bonusmateriaal op de Powerpuff Girls dvd's 'Powerpuff Bluff' en 'Down 'n Dirty' en ook op de video 'Birthday Bash'. Powerpuff Bluff kwam ook uit in het Nederlands, maar het bonusmateriaal was in het Engels zonder ondertitels. In het Verenigd Koninkrijk verschenen afleveringen 2, 3 en 4 ook op een tijdelijke actie-dvd.

Ook op televisie doet Sheep in the Big City het tegenwoordig niet zo goed meer. Over heel de wereld is het enkel nog te zien op de Scandinavische en Pakistaanse Cartoon Network en de Duitse Boomerang (zender).

Externe links[bewerken]