Shelley Morrison

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Shelley Morrison
Shelley Morrison
Algemene informatie
Geboortenaam Rachel Mitrani
Geboren 26 oktober 1936
Overleden 1 december 2019
Land Verenigde Staten
Werk
Jaren actief 1963 - 2019
Officiële website
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Shelley Morrison (geboren; Rachel Mitrani, New York, 26 oktober 1936Los Angeles, 1 december 2019[1]) was een Amerikaans actrice. Ze speelde Rosario (Inez Consuelo Yolanda Salazar) in de Amerikaanse sitcom Will & Grace, uitgebracht door NBC.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Morrison was van Sefardisch Joodse afkomst. Ze groeide op in The Bronx. Haar vader, een kleermaker, stierf toen zij 10 jaar oud was en kort nadat het gezin naar Los Angeles was verhuisd. Na haar studie aan het Los Angeles City College kreeg zij rollen in o.a. Divorce American Style en How to Save a Marriage (And Ruin Your Life). Ze had in meer dan 25 films en zo'n 35 televisieseries (o.a. Columbo en Troop Beverly Hills) een rol als dienstmeid. Van 1999 tot en met 2006 speelde ze de rol van Rosario in Will & Grace. Eigenlijk was deze rol een kort leven beschoren, maar de kijkers vonden haar zo geweldig dat de rol werd uitgebreid.

Borstkanker[bewerken | brontekst bewerken]

In 1998 werd bekend dat Morrison borstkanker had, waaraan ze werd geopereerd. Eerder was al vastgesteld dat ze aan longkanker leed, waardoor een derde van haar rechterlong verwijderd moest worden. Terwijl ze herstellende van de longkanker was, bleek dat ze aan borstkanker leed.

Ze overleed in 2019 op 83-jarige leeftijd door hartproblemen.[1]

Filmografie (beknopt)[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]