Silent Hill 2

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Silent Hill 2
Silent Hill 2
(Afbeelding op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar Konami
Team Silent
Uitgever Konami
Uitgebracht 24 september 2001
Genre Survival horror
Spelmodus Singleplayer
Leeftijdsklasse PEGI: 16
Platform PlayStation 2
Media optische schijf
Navigatie
Spelserie Silent Hill-serie
Verzamelpakket Silent Hill HD Collection
Voorloper Silent Hill
Vervolg Silent Hill 3
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Silent Hill 2 is een survival horror-computerspel uit 2001. Het is het tweede spel uit de gelijknamige serie. Het spel werd ontwikkeld door Konami en Team Silent en uitgebracht op 24 september 2001 voor de PlayStation 2.

Het spel werd positief ontvangen door critici en kreeg meerdere vervolgen. In 2006 volgde een Silent Hill-film. In 2024 zal een remake van het spel uitkomen.[1]

Plot[bewerken | brontekst bewerken]

Silent Hill 2 gaat over James Sutherland, een weduwnaar wiens vrouw Mary drie jaar geleden overleden is. Hij heeft een brief van haar ontvangen, waarin ze hem vraagt om hem te ontmoeten in het stadje Silent Hill. Hoewel hij weet dat ze dood is, besluit hij toch naar Silent Hill te reizen. Zodra hij daar aan komt, blijkt het stadje een spookstad, waar vreemde monsters rondwaren. Hij ontmoet er een paar andere mensen, die de stad allemaal op een andere manier lijken te zien dan hij. Een van de mensen die hij tegenkomt is Maria, een vrouw die precies op Mary lijkt, maar een andere persoonlijkheid heeft en James niet lijkt te kennen. Hij gaat samen met haar op zoek naar zijn overleden echtgenoot.[2]

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • Het spel is opgenomen in het boek 1001 Video Games You Must Play Before You Die van Tony Mott.

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]

  1. (en) Silent Hill 2 Remake – Masahiro Ito and Akira Yamaoka Have “Taken an Active Part in Development”. GamingBolt. Geraadpleegd op 30 januari 2024.
  2. IGN Xbox Interviews Silent Hill 2 Producer Akihiro Imamura - Xbox Feature at IGN. web.archive.org (11 september 2011). Geraadpleegd op 30 januari 2024.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]