Simon Trummer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Simon Trummer (Kanton van Bern, Frutigen, 8 juni 1989) is een autocoureur uit Zwitserland.

Carrière[bewerken]

Karting[bewerken]

Trummer begon zijn carrière in het karting in 2003, waarbij hij als tweede in het Zwitserse Junior Kartkampioenschap eindigde. Hij finishte ook als 21e in de Andrea Margutti Trofee ICA Junior-klasse.

Formule Lista Junior[bewerken]

Trummer stapte over naar de eenzitters in 2006, toen hij deelnam aan de Formule Lista Junior. Hij finishte als 18e in het kampioenschap met 10 punten.

Formule Renault[bewerken]

Trummer ging voor BMS Böhlen Motorsport in 2007 in de Zwitserse Formule Renault 2.0 rijden. Hij was niet zo succesvol in dit kampioenschap, hij eindigde als zevende. Hij veranderde van team naar Jenzer Motorsport in 2008 en eindigde als tweede met twee overwinningen achter Christopher Zanella.

International Formula Master[bewerken]

Na twee races aan het eind van 2008 ging Trummer in 2009 het volledige seizoen in de International Formula Master rijden, voor het team Iris Racing.[1] Hij finishte als 11e in de eindstand.

GP3[bewerken]

Trummer rijdt in 2010 in de nieuwe GP3 Series voor Jenzer Motorsport,[2] met als teamgenoten zijn landgenoot Nico Müller en de Noor Pål Varhaug. Hij moest de races op de Hungaroring missen, omdat hij in de tweede race op de Hockenheimring zwaar crashte en hierbij een blessure opliep. Hij behaalde vier punten als 25e geëindigd in het kampioenschap.

In 2011 bleef Trummer rijden in de GP3, maar stapte over naar het team MW Arden, waar hij Mitch Evans en Lewis Williamson als teamgenoten had. Hij behaalde enkel punten in de laatste drie races van het kampioenschap en eindigde op de achttiende plaats met 9 punten.

GP2[bewerken]

In 2012 maakt Trummer de overstap naar de GP2 Series voor Arden, waar hij Luiz Razia als teamgenoot kreeg. Terwijl Razia tweede werd in het kampioenschap, behaalde Trummer slechts vier punten waarmee hij als 23e in het kampioenschap eindigde.

In 2013 stapte Trummer over naar het team Rapax, waar hij Stefano Coletti als teamgenoot krijgt.

Referenties[bewerken]

  1. "Iris Project rijdt met Trummer in Formula Master", formulamaster.net, International Formula Master, 7 februari 2009. Geraadpleegd op 27 juni 2010.
  2. "Simon Trummer presenteert plannen voor 2010", jenzermotorsport.ch, Jenzer Motorsport, 19 november 2009. Geraadpleegd op 27 juni 2010.