Simyo

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Simyo
Simyo
Motto of slagzin Gewoon slim
Oprichting 2005
Hoofdkantoor Amsterdam
Producten Mobiele telefonie
Internet
Website www.simyo.nl
Portaal  Portaalicoon   Economie

Simyo is een mobile virtual network operator en is in Nederland een 100% dochteronderneming van KPN. Het bedrijf functioneert volledig via internet en heeft geen fysieke winkels. Simyo is de eerste provider die op deze wijze functioneert[bron?].

Geschiedenis[bewerken]

Het merk Simyo werd in mei 2005 in gebruik genomen. Hierbij had de grote Duitse telecomaanbieden E-Plus voor 90 procent aandelen in het bedrijf. Op 3 januari 2007 werden ook de overige 10 procent van de aandelen door E-Plus overgenomen.[1] Door de introductie van deze low-cost telefoonaanbieder kwamen er spoedig concurrenten op de markt.

Simyo bestaat in Nederland vanaf september 2005 en is gevestigd in Amsterdam. In 2008 en 2011 werden respectievelijk Debitel en Tringg door Simyo Nederland overgenomen. In 2008 startte Simyo met de verkoop van mobiel internet en internetdongles onder de naam ‘Web to Go’. De verkoop hiervan stopte in 2012. Begin 2011 is Simyo naast prepaid ook gestart met de verkoop van sim-onlyabonnementen.

Trivia[bewerken]

  • De provider werd in 2013 twee keer achter elkaar door de Mobiele Provider Monitor van de Consumentenbond uitgeroepen tot beste mobiele provider van Nederland[bron?].

Referenties[bewerken]

  1. E-Plus übernimmt Discounter Simyo komplett. Heise Newsticker, 3. Januar 2007