Sinselveld

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben. Vanaf 23 november 2023 kunnen de niet-geverifieerde artikelen via nuweg of TBP verwijderd worden.
Sinselveld
Wijk van Vlag Venlo Venlo
Kerngegevens
Gemeente Vlag Venlo Venlo
Stadsdeel Venlo (stad)
Coördinaten 51°21'46,54080"NB, 6°9'55,40404"OL
Overig
Postcode(s) 5912

Sinselveld is een wijk in de stad Venlo, in de Nederlandse provincie Limburg. De wijk staat in de volksmond bekend als de Sloot, een volkswijk waar vooral arbeidershuisjes staan. Op de plek in Venlo-Zuid liep tot de aanleg van de wijk een beekje, de Sloterbeek. Dit gaf in eerste instantie de naam aan de wijk, die dus later is veranderd in de huidige.

De wijk is in het begin van de 20e eeuw aangelegd en het middelpunt is de Onze Lieve Vrouwe Kerk ofwel de Mariakerk met de vroegere Kapelanie, tegenwoordig feestzaal Ut Tref.

De wijk wordt omsloten door de wijken (met de klok mee, beginnend in het noorden) Venlo-Centrum (Klein Italië en Kloosterkwartier), Hogekamp, Hagerbroek, Hagerhof en de Maaswaard.