Six Flags New Orleans

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Six Flags New Orleans
Het welkomstbord van SFNO. De randen tonen aan tot waar het water na orkaan Katrina kwam.
Het welkomstbord van SFNO. De randen tonen aan tot waar het water na orkaan Katrina kwam.
Locatie New Orleans , Louisiana
Eigenaar Six Flags
Opening 2000
Sluiting 2005 Na orkaan Katrina
Officiële website
Six Flags New Orleans op RCDB
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Six Flags New Orleans (voormalige Jazzland) was een pretpark in New Orleans, Louisiana in de Verenigde Staten. De grond is in bezit van de stad New Orleans en wordt gehuurd door Six Flags.

Het park onder water

Het park werd gesloten na augustus 2005. Toen raasde de orkaan Katrina over New Orleans en richtte veel schade aan aan het park. Six Flags heeft sindsdien besloten om het park niet te openen zolang de schade aan attracties en gebouwen niet vergoed en hersteld is. Ondertussen heeft het park ook plannen voorgelegd om het domein uit te breiden met een waterpark en extra attracties, maar hierover overlegt de stad nog.

Geschiedenis[bewerken]

Een zicht vanover het meer
Batman: The Ride
  • 2000 - Jazzland opent zijn deuren. Het park is gelegen in het oosten van New Orleans.
  • 2002 - Six Flags koopt het park. Het huurt de grond van de stad New Orleans. Het park krijgt hiermee de naam Six Flags New Orleans. De groep wilde eerst een houten achtbaan van het nabijgelegen gesloten pretpark herbouwen maar nadien bleek deze te klein te zijn. Six Flags plaatste een grotere houten achtbaan welke bestand was tegen orkanen. Ook wilde Six Flags een waterpark Six Flags Hurricane Harbor bouwen.
  • 2005 - In augustus raast de orkaan Katrina over New Orleans. Hiermee worden dijken doorbroken en loopt de stad onder water. Het oostelijke deel van New Orleans is zwaar getroffen en dus Six Flags ook. Het park krijgt een SBNO status.
  • 2006 Het park is te zwaar beschadigd en Six Flags wil het niet heropenen, althans niet in 2006. Het zou ook jaren duren om de schade te herstellen. In december breekt Six Flags Batman: The Ride af en verhuist het de achtbaan.
  • 2007 - Opnieuw laat Six Flags weten dat het park niet open gaat. De achtbaan Batman: The Ride wordt herbouwd in Six Flags Fiesta Texas.
  • 2008 - Six Flags laat weten dat Six Flags New Orleans weer zal openen met alle attracties die er ook voor 2005 stonden maar de precieze datum hiervoor is nog niet bekend. De groep zit nog altijd rond de tafel met de verzekeringen om de schade te vergoeden. Ook wil het park een nieuw waterpark en een hoop nieuwe attracties bijbouwen.
  • 2009 - Op 18 augustus werd aangekondigd dat het park zou omgebouwd worden tot een Nickelodeon-water/themapark .[1]

Op 18 september gaf de stad New Orleans de Six Flags-groep een boete van 3 miljoen dollar. [2]

  • 2010 - De achtbaan Road Runner's Express is verwijderd en wordt opgebouwd in Six Flags Magic Mountain onder de naam Road Runner Express.
  • 2011 - Het bedrijf Southern Star Amusement wil het park alsnog overnemen. Op 26 januari biedt het bedrijf aan om het park te herbouwen.

Katrina[bewerken]

Toen Katrina op 29 augustus 2005 aan land kwam, werd de stad volledig onder water gezet. Ook Six Flags New Orleans onderging dit lot. Bijna elke attractie stond volledig onder water (behalve de achtbanen, die stonden deels onder water) en begon dus te roesten of te rotten. Sommige gebouwen zijn vernield doordat de wind de dakpannen eraf blies of doordat het water de muren en het interieur deed rotten.

Externe links[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties