Sjabloon:Hoofdpagina - afbeelding van de dag - onderschrift

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Een drie maanden oude Iberische steenbok (Capra pyrenaica) in Sierra de Gredos in Spanje.

De sjabloonbeschrijving hieronder wordt niet afgebeeld wanneer het sjabloon wordt geplaatst.
Meld problemen met de afbeelding van de dag en/of dit sjabloon zo snel mogelijk bij gebruiker Romaine.

Doel

Nederlandstalige onderschriften (zonder opmaak) voor de afbeelding van de dag van Commons zolang als dit tenminste in dit sjabloon handmatig bijgehouden wordt. Dit wordt uitgevoerd door Gebruiker:Romaine.

Hulpmiddelen

Voor dit sjabloon is op commons een pagina gemaakt die de brontekst van dit sjabloon zelf automatisch genereert. Deze automatisch gegenereerde brontekst bevat steeds de actuele onderschriften en kan zonodig in zijn geheel of gedeeltelijk worden gekopieëerd naar dit sjabloon.

Voor deze gegenereerde brontekst zie hier. Let er wel op dat deze broncode soms nog wel informatie bevat die er niet in hoort, zoals sjablonen of categorieën (de links die met :nl: specifiek naar de Nederlandse Wikipedia linken kunnen blijven staan, daar deze automatisch goed worden geïnterpreteerd). Met behulp van 'find and replace' (bijvoorbeeld in Word of OpenOffice) kunnen deze er eenvoudig uit worden gehaald. Deze tekst moet eruit worden gehaald voor de onderschriften hier worden geplaatst. De tekst laat dan nog wel dubbele woorden zien als [[artikel|artikel]], maar dat maakt verder geen verschil wanneer de onderschriften worden getoond.

Meehelpen met vertalen

Het vertalen van onderschriften wordt gedaan met behulp van de pagina Wikipedia:Afbeelding van de dag. Daarna worden deze onderschriften periodiek overgezet.

Aanpassingen aan bestaande onderschriften vinden plaats op Commons zelf. De huidige maand staat hier, de volgende maand hier en de maand erop hier. Standaard staat alleen de Engelse vertaling naast de afbeelding. Om ook de andere talen naast de afbeelding te kunnen zien, moet Nederlands worden ingesteld bij de voorkeuren (language settings/taalinstellingen).

Zie ook