Sky News

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Sky News
Logo
Land Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Eigenaar Sky Limited, een divisie van Comcast
Startdatum 1989
Omroepsoort Commercieel
Genre Nieuwszender
Motto of slagzin First for breaking news (Als eerste met urgent nieuws)
Marktaandeel 1% (2018)
Adres Londen
Ontvangst
Ether Ja Ja
Kabel Ja Ja
IPTV Ja Ja
Satelliet Ja Ja
Online Ja Ja, 24/7 via Youtube
Website
Lijst van televisiezenders
Portaal  Portaalicoon   Televisie
Kay Burley

Sky News, opgericht in 1989, is een Britse 24 uurs nieuwszender, onderdeel van Sky Limited, dat weer in handen is van Comcast. De zender is in Nederland gratis te ontvangen via YouTube en via de ASTRA1-satelliet. Het motto van de zender is 'First for Breaking News'. Sky News concurreert internationaal met CNN International, BBC World News, Al Jazeera en EuroNews. Nationaal concurreert Sky News met BBC News en ITV News. Sky News is beschikbaar in 127 landen en heeft een bereik van 102 miljoen huishoudens.

Bekendste presentator van Sky News is Kay Burley. In totaal werken er meer dan 500 mensen bij het hoofdkwartier in Londen. Daarnaast zijn er studio's in Westminster en in 'the City', het Londense zakendistrict. Hoofdredacteur is John Ryley. De zender is 9 keer bekroond met de Royal Television Society - News Channel of the Year award.

Programmering[bewerken | brontekst bewerken]

Sky News zendt 24 uur per dag rechtstreeks uit vanuit het Sky Central in West Londen. De zender gebruikt programmatitels als "Sunrise", de "Kay Burley Show" en de avondprogramma's als "Sky News Tonight" en "Sky News at 10". De zender staat bekend om de goede uitgebreide verslaggeving, zo beschikt Sky News over een helikopter die rechtstreeks kan uitzenden. In het geval van 'breaking news story' komen de uitzendingen vrijwel altijd vanaf de locatie.

Zusterstations[bewerken | brontekst bewerken]


Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Sky News van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.