Sleeping Dogs (videospel)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Sleeping Dogs
(True Crime: Hong Kong)
Ontwerper(s) Mike Scupa
Ontwikkelaar(s) Lee Singleton (regisseur)
Jacob Krarup (schrijver)
Dan Sochan (producent)
Stephen Van Der Mescht (Uitvoerend producent)
Jeff O'Connell (Senior producent)
Uitgever(s) United Front Games, Square Enix
Muziek Jeff Tymoschuk
Datum van uitgave 13 augustus 2012 in de VS
(t/m 27 augustus in andere continenten en landen)
Huidige versie 1.6
Genre(s) Action-adventure, sandbox
Speelmodus Singleplayer
Engine [(zelf ontwikkeld - maakt gebruik van Havok Physics]]
Platform(s) Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360, Cloud (OnLive)
Media Optische schijf, downloaden, cloud gaming
Navigatie
Uitbreiding(en) Uitbreidingspakketten:
 • Retro Triad Pack
 • Top Dog Silver Pack
 • Top Dog Gold Pack
 • Red Envelope Pack
 • High Roller Pack
 • Street Racer Pack
 • Tactical Soldier Pack
 • Community Gift Pack
 • SWAT Pack
 • Screen Legends Pack

Missies:

 • Nightmare in Northpoint
Website
Portaal  Portaalicoon   Computer

Sleeping Dogs is een action-adventure/sandbox-videospel, ontwikkeld door United Front Games in samenwerking met Square Enix London Studios en uitgegeven door Square Enix. Het spel werd op 13 augustus 2012 uitgebracht via Steam, waarop het spel de volgende dag in Noord-Amerika werd uitgebracht en een aantal dagen in de rest van de wereld voor Microsoft Windows, PlayStation 3 en Xbox 360. In Europa was het spel op 17 augustus 2012 uitgebracht.

In de openwereldgame infiltreer je als undercoveragent Wei Shen in de Chinese Triade om zo de maffiapraktijken van deze criminele organisatie te ontregelen. Wei begint onderaan de ladder van de Triade, waardoor hij het vuile werk voor de criminelen moet opknappen. Naast gevechten en aanvallen zijn er racescènes en krijgt de speler diverse achtervolgingen voorgeschoteld.

Sleeping Dogs stond voorheen bekend als True Crime: Hong Kong, maar maakt wegens een rechtenkwestie geen deel meer uit van de True Crime-serie. Activision Blizzard stopte de productie van het spel in 2011 wegens hoge kosten, waarna de productiemaatschappij Square Enix het stokje overnam en het spel omdoopte in Sleeping Dogs.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Het verhaalt speelt zich af in Hong Kong. Wei Shen, de hoofdpersoon van dit verhaal, is een undercoveragent die moet infiltreren in de gangs die zich verschuilen in de achterbuurten van deze Aziatische stad. Wei wordt, nadat hij is teruggekeerd uit de Verenigde Staten, opgepakt bij een drugsdeal en in de gevangenis geplaatst. Aldaar komt hij een oude bekende, Jackie Ma, tegen, die hem vertelt dat hij een goed woordje voor hem gaat doen, mits hij weer wil terugkeren in de gang.

Naderhand wordt Wei apart genomen door zijn politiechef, die hem verteld dat hij deze kans moet grijpen om zijn oude gang te infiltreren. Nadat de speler dit verzoek aanneemt, wordt Wei losgelaten in de gigantische stad, met als doel zowel de politie als de Triads tevreden te houden.

Gameplay[bewerken]

Sleeping Dogs wordt gespeeld uit een over-the-shoulder/derdepersoon-perspectief. Te voet heeft de speler de mogelijkheid om te lopen, rennen, springen, te klimmen over obstakels en te zwemmen, maar ook gebruik te maken van wapens en vechtsporten. Spelers rijden tevens een verscheidenheid aan voertuigen, waaronder auto's, boten, en motoren.

Het vechtsysteem draait om de hand-to-hand gevechten, vergelijkbaar met Batman: Arkham Asylum's "Freeflow" combat-systeem. Tijdens het rijden kan de speler andere auto's kapen, uit de auto springen en schieten vanuit de auto.

Tussen missies door, kunnen spelers de hele stad verkennen: Er is hier geen sprake van zogenaamde "unlock"-delen - missies in de verhaallijn waardoor je bepaalde delen in de stad vrijmaakt. De speler kan diverse activiteiten doen, waaronder carjacking, lid worden van een fight club, karaoke zingen, gokken tijdens de hanengevechten en deelnemen aan straatraces. Er zijn ook verschillende mogelijkheden om te daten met vriendinnen. Succesvolle afrondingingen van secundaire missies geeft de speler beloningen.

Hoewel het spel geen multiplayercomponent bevat, zijn er wel online statistieken, zodat spelers hun scoren kunnen vergelijken met hun vrienden.

De interface van het spel is voorzien van een ronde minimap in de linkerbenedenhoek van het scherm, die een kleine kaart van de stad en de belangrijkste locaties (safehouses en contactpunten) of doelen weergeeft. Wei's gezondheid wordt door een halfronde meter aan de linkerkant van de minimap getoond, terwijl een ander aan de rechterkant zijn reputatie toont, gelijk aan de bekendere "experience" (ervaring).

Personages[bewerken]

De cast van het spel is vrij groot. Het hoofdpersonage is rechercheur Wei Shen (Will Yun Lee). Andere belangrijke personages zijn hoofdinspecteur Thomas Pendrew (Tom Wilkinson), Wei's leidinggevende officier Raymond Mak (Byron Mann), Wei's jeugdvriend en Triad-lid Jackie Ma (Edison Chen) en Triadbaas Winston Chu (Parry Shen).

Verdere personages zijn David Wai-Lin "Uncle" Po (James Hong), Amanda Cartwright (Emma Stone), Conroy Wu (Robin Shou), Vivienne Lu (Lucy Liu), Henry "Big Smile" Lee (Tzi Ma), inspecteur Jane Teng (Kelly Hu), Peggy Li (Lindsay Price), Sonny Wo (Chin Han), Sandra (Steph Song), Tiffany Kim (Yunjin Kim) en Ming (Terence Yin).

Systeemvereisten[bewerken]

Windows[bewerken]

 • CPU: Core 2 Duo 2,0 GHz of Althon X2 2,4 GHz
 • Quad-core Intel of AMD CPU
 • Geheugen: 2 GB / 4 GB
 • Harde-schijfruimte: 15 GB
 • Grafische hardware: DirectX 10 of 11 compatibele Nvidia of AMD ATI-kaart, ATI Radeon 3870 of hoger, NVIDIA GeForce 8800 GT of hoger, DirectX 11 Nvidia of AMD ATI-kaart, Nvidia GeForce GTX 560 of ATI Radeon 6950
 • Geluidshardware: DirectX compatibele geluidskaart
 • Invoerapparaten: Toetsenbord en muis, optionele controller (Xbox 360 Controller Support)

Externe links[bewerken]