Smoothie (term)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
17-10-2014

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia, vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past. De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de verwijderingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als je het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet en verbeter het! Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Pas als het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, kan deze melding verwijderd worden. Geef dit aan op de lijst door het toevoegen van de reden. (/)

Een smoothie is een man of vrouw die zich ontdoet van alle lichaamsbeharing, doorgaans uitgezonderd het hoofdhaar, de wimpers en de wenkbrauwen. Smooth is het Engelse woord voor glad.

Het ideaalbeeld van de smoothie is de beharing of (beter gezegd) gebrek aan terminale beharing van een kind voor de puberteit, dus zonder de (al dan niet) geslachtskenmerkende androgenische of seksuele beharing van een (ongeschoren) volwassene.

Bij veel volkeren, zowel in de oudheid als nu, was en is dit de uiting van een verzorgd menselijk lichaam. De Grieken en de Romeinen schoren onder andere hun schaamhaar en okselhaar weg als teken van reinheid, schoonheid en vitaliteit.

In verschillende islamitische culturen scheren zowel mannen als vrouwen het schaam- en okselhaar om redenen van religie.

In Nederland is de organisatie WNN (World of the Nudest Nudist) actief, die het smoothie-ideaal met naturisme verbindt.

Zie ook[bewerken]