Smosh

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Smosh
Links Ian Hecox en rechts Anthony Padilla
Links Ian Hecox en rechts Anthony Padilla
Genre Comedy
Speelduur 3 tot 8 minuten
Bedenker Anthony Padilla en Ian Hecox
Hoofdrollen Anthony Padilla, Ian Hecox, Mrs. Hecox e.a.
Montage Anthony Padilla (YouTube) en Ian Hecox (Smosh.com)
Land van oorsprong Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Taal Engels
Gerelateerde series IanH, askcharlie, AnthonyPadilla, SmoshGames, ShutUp!Cartoons
Uitzendingen
Start 19 november 2005
Afleveringen 348 (op 8 februari 2014)
Seizoenen 7
Netwerk YouTube
Website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Smosh is een webshow op YouTube en hun website bedacht door Anthony Padilla (16 september 1987) en Ian Hecox (Sacramento, 30 november 1987). Het duo maakt sinds 19 november 2005 komische filmpjes die per stuk gemiddeld tussen de 2 en 22 miljoen keer worden bekeken.

2005: Het begin[bewerken]

Smosh begon op 19 november 2005 met een filmpje waarin Anthony en Ian playbackten op het Power Rangers-thema. Dit thema sloeg niet aan bij het publiek (maar is nu meer dan 8 miljoen keer bekeken). Een latere video over het Pokémon-thema werd wel goed bekeken, meer dan 24 miljoen keer zelfs. De video werd uiteindelijk door YouTube geblokkeerd, omdat deze muziek bevatte waar auteursrecht op zat. Verder hadden ze op de zelfde dag ook het Mortal Kombat-thema en een filmpje genaamd The Epic Battle: Jesus vs Cyborg Satan geüpload op YouTube

Food Battle[bewerken]

In 2006 introduceerde Smosh Food Battle. Dit was een strijd tussen Anthony en Ian waarin ze met hun favoriete eten testen welk eten het beste dagelijkse taken kon doen. Aan het einde sterft een van de twee deelnemers altijd, waardoor de ander wint. De punten die ze scoren zijn niet belangrijk voor het resultaat. Omdat Food Battle zo populair was, werd het ieder jaar herhaald. Ian kiest elk jaar als eten een roze gespikkelde donut, Anthony kiest elk jaar ander eten en sinds 2009 laat hij het publiek stemmen op 8 keuzes.

Food Battle-overzicht[bewerken]

Jaar Anthony's eten Winnaar Sterfgeval verliezer
2006 Taquito Ian Anthony verdrinkt in een zwembad
2007 Selderij Anthony Ian rijdt met zijn auto tegen een lantaarnpaal
2008 Churros Ian Anthony wordt door een in de lucht gegooide churro doorboord.
2009 Burrito Ian Anthony wordt door Ian vergiftigd nadat Ian zand in Anthony's burrito stopte.
2010 Spaanse peper Anthony Anthony wordt door Ian in een rolstoel het zwembad in geduwd maar overleeft het, Daarna stapt Ian van schrik in een emmer water met een föhn erin en wordt hij geëlektrocuteerd.
2011 Regenbooglolly Niemand Ian en de aangever van de overwinning worden door een pijl die in de regenbooglolly van Anthony zat doorboord, maar er is niemand die officieel kan aankondigen dat Anthony heeft gewonnen.
2012 Vietnamese loempia Anthony Anthony verwisselde terwijl Ian bewusteloos was hun hersenen met elkaar en Anthony (in het lichaam van Ian) verwisselde daarna het hart van Ian (in Anthony's lichaam) met de donut van hem, wat leidde door de dood van Ian.
2013 grote gummi slang Ian Ian sloeg zichzelf met een donut onder hypnose terwijl Anthony werd doorboord met een zwaard dat uit het plafond viel, Ian ging niet dood omdat hij zichzelf met een donut sloeg.

2006 tot en met 2009[bewerken]

Tussen de jaren 2006 en 2008 maakte Smosh niet langer playbackfilmpjes, maar begonnen ze met komische filmpjes op zowel YouTube als smosh.com. Het filmpje Beef 'n Go werd het vaakst bekeken. Het filmpje Stranded viel in de prijzen voor de grappigste YouTube-video van 2006. Ze maakte ook een nieuw personage: Boxman. Boxman is een man met een hoofd en torso van een doos. Hij maakt veel mee. Eerst was hij gewoon een jongen totdat hij van de trap afviel en een schaar in zijn oog kreeg. Daarna rende hij naar buiten en werd vele malen overreden door auto's. Hij werd gered door een zwerver die de doos op zijn lichaam had geplaatst. Hij bleef daardoor leven. Boxman heeft een vriendin gehad die aan het einde van het filmpje een jongen bleek te zijn. Boxman wilde ook nog president worden, maar het was hem niet gelukt. Boxman wordt meestal gespeeld door Ian maar wordt soms gespeeld door Anthony. Boxmans vriendin/vriend werd gespeeld door Anthony.

Vanaf 2009[bewerken]

Vanaf 2009 heeft Smosh hun website en de intro's van hun video's een nieuwe lay-out gegeven. Ook is in 2010 de Smosh Pit aan de website toegevoegd. De Smosh Pit bestaat uit grappige filmpjes, foto's enzovoort in verschillende categorieën. Ook zijn er verschillende nieuwe shows naast Smosh bijgekomen. Ian en Anthony hebben ook vele muziekvideo's gemaakt, de bekendste zijn: Boxman, Boxman 2.0, Firetruck, Meat in your mouth, The Legend of Zelda rap, Pokemon Revenge, Milky Milkshake, Ultimate Assassins Creed 3 Song, Drivers ec, Dixon cider, We rule Highschool en Assassin's Creed 4 Rock Anthem. De nieuwste video tot nu toe is The real party song.

Overige shows[bewerken]

Lunchtime w/ Smosh[bewerken]

Anthony bedacht in 2010 de show Lunchtime w/ Smosh (Lunchtijd met Smosh). Elke week op donderdag gaan Ian en Anthony eten halen en dat meestal thuis opeten. Daarbij hebben ze grappige en open gesprekken en beantwoorden ze vragen die fans stellen via Twitter. Aan het einde beoordeelt één van de twee de maaltijd met een punt op een willekeurige schaal. Ze eten meestal pizza, chinees, mexicaans, aziatisch en fastfood.

Smosh is Bored en Mailtime w/ Smosh[bewerken]

Elke maandag gaat Ian (en vaak ook Anthony) iets doen, dat van tevoren is gesuggereerd door een kijker. Zo hebben kijkers hem onder andere uitgedaagd te klimmen of naar een schietbaan te gaan en ook aan chatroulette deel te nemen. Ook wordt Smosh is Bored (Smosh verveelt zich) regelmatig vervangen door Mailtime w/ Smosh waarin Ian en Anthony hun fanmail doorspitten en de leukste dingen eruit halen en voor de camera tonen, gepaard met commentaar.

Ask Charlie[bewerken]

Ian en Anthony's huisdier Charlie the drunk Guinea Pig (Charlie de dronken cavia) beantwoordt rare kijkersvragen in zijn eigen show op zijn eigen YouTube-kanaal. De stem en de mond van Charlie worden gedaan door Ian. De show is inmiddels gestopt.

Smosh Pit Weekly[bewerken]

Smosh Pit Weekly wordt gepresenteerd door Mari, een jonge vrouw van in de twintig jaar, die een aantal artikelen van de Smosh Pit behandelt en daar commentaar op geeft.

Shut Up! Cartoons[bewerken]

Shut Up! Cartoons is een nieuw kanaal waar 3 keer per week een cartoon (in de toekomst zal dit elke weekdag worden) zal worden geüpload die volgens Smosh inhoud bevat die te cool is voor de echte wereld. Er zal 3 keer per week een aflevering verschijnen: op maandag zullen er video's verschijnen onder de naam Do's and Don'ts, op woensdag verschijnen er afleveringen onder de naam Pubertina en op donderdag verschijnen er afleveringen onder de naam: 'Krogzilla' en op vrijdag verschijnen er afleveringen onder de naam Zombies vs. Ninjas. Deze shows zullen elk 10 afleveringen krijgen, er zijn in totaal 18 andere shows gepland, deze zullen in de toekomst uitgebracht worden op dinsdag en donderdag en wanneer de shows die nu lopen gedaan zijn.

Do's and Don'ts gaat over een groep kinderen die je dingen uitleggen zoals hoe kan je een lijk verbergen. de stemmen worden gedaan door echte kinderen.

Pubertina gaat over een 11-jarig meisje dat in de puberteit zit. Ze is verliefd op Rusty Sprinkler.

Zombies vs. Ninjas gaat over een groep ninja's die tegen zombies vechten.

Krogzilla gaat over een monster dat een normaal leven wil leiden.

SmoshGames[bewerken]

In 2012 begon Smosh een kanaal waarop ze reviews, speelsessies en gamenieuws uploaden. Op dit kanaal zijn Anthony, Ian en Mari minder actief. David Moss (Lasercorn), Matt Sohinki (Sohinki) en Joshua Ovenshire (Jovenshire) presenteren de meeste programma's op dit kanaal. Deze drie mannen hadden voordat ze bij Smosh Games kwamen ook nog hun eigen kanaal op YouTube, genaamd Clevver Games.

Bekende personages en personen[bewerken]

De bekende personages en personen van Smosh zijn:

 • Ian Hecox
 • Anthony Padilla
 • Boxman
 • Benny Jean
 • That Damn Neighbour
 • Antoinette Padilla (Anthony's zus. Dit is in het echt Anthony verkleed als vrouw. Ian en Antoinette hebben een knipperlichtrelatie.)
 • Mari
 • Metrosexual Hipster
 • Sergeant Anous (Ian als politieagent)
 • Ian's mom
 • Teleporting Fat Guy
 • Charlie the Drunk Guinea Pig
 • Stevie

Rang op YouTube[bewerken]

Smosh heeft momenteel niet de meeste abonnees op YouTube. De nummer een is PewDiePie (Felix Kjellberg). Gelukkig zijn ze geen vijanden. Integendeel. PewdiePie heeft Smosh zelfs eens een keer uitgenodigd om Grand Theft Auto lV te spelen, en omgekeerd ook. Het kanaal heeft momenteel, over alle video's, 2.000.000 views, hiermee staan ze ook op nummer 1 bij meeste views.

Zie ook[bewerken]