Snijden (handeling)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
09-09-2014

Genomineerd: Hoort dit thuis in de encyclopedie? Past dit onderwerp in Wikipedia?

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat het onderwerp van dit artikel niet past in deze encyclopedie.
Deze persoon heeft daarom voorgesteld dit artikel te laten verwijderen. Het artikel is daartoe op de beoordelingslijst geplaatst. De volgende reden is hiervoor opgegeven:
Tijd geleden als artikel verwijderd, nu heraangemaakt als onlogische redirect naar Brunoise. Een artikel over 'brunoise' (een mengsel van in kleine blokjes gesneden groenten) is niet iets waar mensen die 'snijden (handeling)' in het zoekveld tikken automatisch naar doorverwezen moeten worden..

(/)

N.B. Deze melding dient te blijven staan tot de verwijderingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is, Relevantie en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

Bij snijden wordt een voorwerp gescheiden in delen door druk uit te oefenen op een heel klein stukje van het oppervlak van het te snijden voorwerp. Snijden gebeurt doorgaans met een scherp gereedschap zoals een mes of een scalpel, maar het kan ook met een waterstraal.

Snijden verschilt van zagen of frezen in de zin dat er geen materiaal wordt weggenomen. Bij snijden blijft de massa van het te snijden voorwerp behouden. Het is dus een niet-verspanende bewerking.

Zie ook[bewerken]

Geplaatst op:
19-9-2014
Dit artikel is een beginnetje over dagelijks leven. U wordt uitgenodigd op bewerken te klikken om uw kennis aan dit artikel toe te voegen. Bewerken