Sonic Unleashed

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Sonic Unleashed
Ontwerper(s) Yoshihisa Hashimoto
Ontwikkelaar(s) Sonic Team
Dimps
Uitgever(s) Sega
Datum van uitgave eind 2008
Genre(s) Actiespel, Platformspel
Speelmodus Singleplayer
Engine Hedgehog Engine
Leeftijdsklasse PEGI: 7+
Platform(s) PlayStation 2, PlayStation 3, Wii, Xbox 360
Media Blu-raydisk (PS3), Dvd-dl (Xbox 360/PS2), Wii Optical Disc (Wii)
Navigatie
Spelserie Sonic the Hedgehog
Website
Portaal  Portaalicoon   Computer

Sonic Unleashed (in Japan bekend als Sonic World Adventure) is een videospel uit de Sonic the Hedgehog-franchise. Het spel is in 2008 uitkomen voor de PlayStation 2, PlayStation 3, Wii en Xbox 360.

Verhaal[bewerken]

Dr. Eggman is de primaire antagonist in het spel. Ditmaal roept hij een slapend beest op vanuit de kern van de aarde.[1] Dit beest veroorzaakt zulke grote aardschokken dat de planeet uiteen valt. Het is aan Sonic om de zeven gebroken stukken weer te herenigen met behulp van de chaosdiamanten.

In het spel krijgt Sonic een nieuwe gedaante naast zijn normale vorm en super vorm: ’s nachts verandert hij in een weerwolfachtig wezen, dat komt doordat hij tussen de negatieve energie van de Chaos Emeralds was.

Nadat Sonic uit het schip van Dr. Eggman viel, komt hij voordat hij de grond raakt in een groene bal terecht die hem redt van de dood (waar deze bal vandaan kwam blijft onbekend). Zodra Sonic wakker wordt, klapt de bal kapot en valt hij alsnog op de grond.

Als Sonic opstaat ziet hij de Chaos Emeralds op de grond liggen, die ontdaan zijn van al hun kracht. Sonic ziet niet alleen de Chaos Emeralds maar ook een raar wezen op de grond liggen dat buiten westen is. Sonic maakt/schudt hem wakker, het wezen (later bekend als Chip) opent zijn ogen maar schrikt zich dood, en verstopt zich snel achter een steen omdat hij denkt dat Sonic hem wilt opeten. Al snel ontdekt Chip dat Sonic aardig is en vraagt Sonic wie die is. Sonic introduceert zichzelf en vraagt hem daarna wie hij is, als Chip zegt dat hij zich dat niet meer herinnert vraagt Sonic hoe dat komt, Chip zegt dat er iets uit de lucht viel en daarna alles wazig is. Sonic belooft Chip te helpen en later proberen ze samen de wereld weer terug in zijn eigen staat te brengen.

Levels[bewerken]

Er zijn twee verschillende levels: Dag en nacht levels. in de dag levels moet je doen wat je normaal doet bij alle sonic spellen: rennen, springen en vijanden vernietigen.

Ook heeft Sonic in het spel een night mode. waarin hij als 'werehog' zo snel mogelijk naar de 'eindring' moet rennen, terwijl hij vijanden verslaat en op/tegen elkaar gooit. Naarmate de speler vordert, zal hij steeds meer vechttechnieken kunnen toepassen.

Ontvangst[bewerken]

Reviewer Platform Datum Score
Fragland.net Xbox 360 31 december 2008 80%
Gamer.co.il PlayStation 3 7 januari 2009 68%
Playstation Universe PlayStation 3 16 december 2008 65%
Xbox360Achievements Xbox 360 4 december 2008 60%
Games Radar Xbox 360 3 december 2008 60%
The Review Busters Xbox 360 2008 52%
Game Revolution Xbox 360 10 december 2008 42%
Green Pixels Xbox 360 31 december 2008 40%
GameSpot (Belgium/Netherlands) Xbox 360 23 december 2008 36%
GameSpot PlayStation 3 8 januari 2009 35%
Bronnen, noten en/of referenties

Externe links[bewerken]