Sonic the Hedgehog (computerspel uit 2006)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Sonic the Hedgehog
Ontwikkelaar(s) Sonic Team
Uitgever(s) Sega
Datum van uitgave Xbox 360
Vlag van Japan 21 december 2006
Vlag van Verenigde Staten 14 november 2006
Vlag van Europa 24 november 2006
PlayStation 3
Vlag van Japan 21 december 2006
Vlag van Verenigde Staten 30 januari 2007
Vlag van Europa 23 maart 2007
Genre(s) Actie, Platform
Speelmodus Single player, Multiplayer
Leeftijdsklasse ESRB: 10+
PEGI: 12+
CERO: A
Platform(s) Xbox 360, PlayStation 3
Media Dvd-rom, blu-raydisk
Navigatie
Spelserie Sonic the Hedgehog
Website
Portaal  Portaalicoon   Computer

Sonic the Hedgehog is een computerspel dat uitkwam in november 2006, en werd aangekondigd rond mei 2006. De Sonic-fans noemden dit spel ook SonicNextgen, omdat de game op de "next-gen"-gameconsoles uitkwam (PlayStation 3 en Xbox 360). Er zijn drie hoofdpersonages: Sonic the Hedgehog, Shadow the Hedgehog en Silver the Hedgehog.

Verhaal[bewerken]

Sonics verhaal: In Soleana, stad van het water (geïnspireerd door Venetië, de beroemde Italiaanse stad), is een festival aan de gang maar die wordt bruut met raketten verstoord door Dr. Robotnik (ook wel Dr. Eggman genoemd) die de prinses wilt ontvoeren, maar Sonic steekt er een stokje voor. Maar toch lukt het Dr. Robotnik om haar mee te ontvoeren, en is het Sonics taak de prinses te redden.

Shadows verhaal: Shadow moet inbreken in een basis omgeven door sneeuw om zijn vriendin Rouge the Bat te redden terwijl zij een missie had. Shadow en Rouge zijn allebei spionnen, werkend voor de G.U.N. (de "Guardian Units of Nations"). In de basis lag een talisman genoemd: "The Scepter Of Darkness". Rouge nam deze talisman mee, maar later in het spel valt dit voorwerp op de grond door handelen van Dr. Robotnik, en komt er een speciale substantie vrij. Deze substantie neemt later vorm aan door de vorm van Shadows schaduw aan te nemen. Hij maakte zichzelf bekend als Mephiles The Dark en stuurt Shadow en Rouge tweehonderd jaar vooruit in de tijd naar Crisis City.

Silvers verhaal: Toen Silver in het jaar 2206 Crisis City alles aan het verkennen was kwam hij zijn vriendin Blaze The Cat tegen om te zeggen dat "The Flame`s Of Disaster" (ook wel Iblis genoemd) verscheen. Nadat Silver en Blaze met Iblis hadden gevochten in een tevergeefse poging om hem te doden kwam Mephiles The Dark en zei dat Silver mee moest komen om te weten wie de "Iblis Trigger" is. Mephiles The Dark liet een Chaos Emerald zien waarin Sonic The Hedgehog verscheen. Sonic werd toen veroordeeld om 'the Iblis Trigger' te zijn. Later stuurde Shadow Silver terug de tijd in om te laten bewijzen dat Sonic onschuldig was. En toen bleek ook dat als Sonic werd vermoord Iblis vrij kwam zodat Mephiles de wereld kon veroveren.

Verhaal van alledrie de hoofdpersonen (ook wel "Last Episode" genoemd): Sonic en Prinses Elise wandelden door de bossen van Soleana Forest toen plotseling Mephiles te voorchijn kwam en met behulp van een Chaos Emerald een dodelijke straal op Sonic schoot. Sonic overleefde het niet en stierf. Iblis kwam toen vrij en maakte een ontmoeting met Mephiles. Omdat ze daarna samen werkte, werd Mephiles machtiger en wou hij het universum opslokken. Zijn eerste slachtoffer werd de Aarde. Na een paar dingen te hebben gedaan met de wereld ontmoetten de vrienden van Sonic elkaar. Dr. Robotnik was en Sonics lichaam waren er ook. Ze maakten een plan om alle zeven Chaos Emeralds te vinden om Sonic te redden en Mephiles en Iblis te verslaan.

Personages[bewerken]

Speelbaar:

Niet speelbaar:

Levels[bewerken]

 • Wave Ocean: Een strand waar orka`s verblijven en waar Sonic achter de prinses aan zit.
 • Radical Train: Een level dat een mijn voorstelt, bevolkt met treinen. Dit level speelt zich af in een vallei.
 • Crisis City: Een level in een verwoeste stad met veel vuur en lava.
 • Kingdom Valley: Een vallei van ruïnes van een extreem groot kasteel met Sonic aan het einde een watersplitsing van een zee waar hij met extreme snelheid er doorheen rent.
 • Flame Core: Een vulkanisch landschap met vuur en lava ook wel Iblis zijn thuis genoemd
 • Dusty Desert: Een woestijnlevel waarin je door ruïnes en piramides gaat.
 • Tropical Jungle: Een tropisch woud in een moeras.
 • Aquatic Base: Een hightech waterbasis vol robots die het bewaken.
 • White Acropolis: Een sneeuwbasis van Dr. Eggman tussen de bergen.
 • End Of The World: Een mysterieus level waarin tijd en ruimte door elkaar zijn gegooid. Daarom komen bepaalde hiervoor genoemde locaties voor, maar alle gebieden worden beïnvloedt door de duistere macht van Solaris.

Gameplay[bewerken]

 • Sonic: Razendsnelle gameplay, vaak op het laatste stuk alleen maar rennen met heel veel snelheid. In sommige levels moet hij Prinses Elise naar een veilige plek brengen.
 • Shadow: Een beetje snelheid maar heel veel actie. Shadow is zeer krachtig waardoor hij robots en monsters gewoon heel makkelijk kan verslaan. Ook komen er voertuigen in voor die Shadow helpen tijdens zijn missies.
 • Silver: Niet zo snel maar kan objecten en van klein naar middelgrote robots en monsters laten zweven met zijn hypno krachten.
 • Town: Dit is geen level. Hier loop je vrij rond in Soleana. Je kan met mensen praten, aantal levels vinden en stadslevels doen.
 • Town Missions: Dit zijn levels waarvan een paar je helpen je volgende actielevel te bereiken en te bespelen. Bij de meeste Town Missions moet je gewoon de burgers van Soleana helpen.
 • Boss: Boss levels zijn eindbazen die op bepaalde momenten in het verhaal voorkomen. Er is dan maar één of soms ook twee manieren om hun te verslaan, dat is bij iedere eindbaas verschillend.

Ontvangst[bewerken]

Over het algemeen werd deze Sonic-game negatief tot zeer negatief ontvangen. Vele critici wezen de onbruikbare gameplay, de middelmatig ontworpen levels en het afgeraffelde karakter van de game als heikelpunten aan. Volgens Metacritic scoorde de game gemiddeld 44 punten uit 100.

Bronnen, noten en/of referenties