Sony Xperia ion

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Sony Xperia ion
Sony Xperia ion
Xperia ion
Fabrikant Sony
Besturingssysteem Android 2.3 (update naar versie 4.0 beschikbaar)
Scherm 11,6 cm (4,6 inch) TFT-scherm,
1280x720 px
Camera 12,1 MP
Camera 2 1,3 MP
Geheugen 1 GB (RAM)
Connectiviteit micro-USB, HDMI 2.0, 3,5 mm audio-aansluiting, Bluetooth 2.1, Wi-Fi 802.11 b/g/n, aGPS, GLONASS, NFC, DLNA
Afmetingen 133,0 x 68,0 x 10,6 mm
Gewicht 144 gram
Processor 1,5 GHz Qualcomm dual-core
Opslag 16 GB (uitbreidbaar via SD)
Serie Xperia
Voorganger Xperia Arc S
Portaal  Portaalicoon   Wetenschap & Technologie

De Sony Xperia ion is een smartphone van het Japanse conglomeraat Sony uit 2012. Het toestel is een high-endsmartphone en was (in België) verkrijgbaar in zwart en rood.

Scherm[bewerken | brontekst bewerken]

Het beeldscherm heeft een beelddiagonaal van 11,6 cm (4,6 inch) met een resolutie van 1280x720 pixels. Het aanraakscherm is krasbestendig en ondersteunt multitouch-gebaren. De Xperia sola maakt gebruik van High Definition Reality Display-technologie en het 'BRAVIA-engine' van Sony. Door deze twee technieken wordt het scherm veel mooier weergegeven.

Software[bewerken | brontekst bewerken]

De Sony Xperia ion heeft als besturingssysteem Android 2.3, maar heeft inmiddels een update gekregen naar Googles Android 4.0, later wordt tevens een update verwacht naar versie 4.1. Net zoals vele andere Android-fabrikanten, gooit Sony ook een eigen grafische schil over het toestel, het Timescape UI. Hierin zijn Twitter en Facebook standaard geïntegreerd. Ook kan men er omgebouwde PlayStation-spellen op spelen en is het verbonden met het Sony Entertainment Network, dat gebruikers toestaat tot Music & Video Unlimited, een speciale streamingsapp vergelijkbaar met Spotify of Deezer.[1] Sony zal in de telefoon ook gebruikmaken van de audiotechnologie 3D surround sound met xLOUD. Volgens het bedrijf moet het geluid hierdoor veel sterker en helderder zijn.

NFC[bewerken | brontekst bewerken]

Daarnaast beschikt het toestel over NFC, dat in combinatie met 'Xperia Smart Tags' (NFC-chips) gebruikt kan worden.[2]De NFC-chips kunnen vervolgens worden gebruikt voor laagwaardige financiële transacties, om bijvoorbeeld applicaties uit de Google Play-appwinkel te kopen.[3]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]