South Shoebury

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
South Shoebury
Plaats in Engeland Vlag van Engeland
South Shoebury (Essex)
South Shoebury
Situering
Regio East of England
Graafschap Essex
District Southend-on-Sea
Coördinaten 51° 32' NB, 0° 47' OL
Foto's
Church of St Andrew in South Shoebury
Church of St Andrew in South Shoebury
Portaal  Portaalicoon   Verenigd Koninkrijk

South Shoebury is een voormalig dorp en voormalig civil parish[1] in het district Southend-on-Sea in het Engelse graafschap Essex. In 1851 telde de civil parish 158 inwoners, daarna is de bevolking explosief gegroeid.[2] South Shoebury, tegenwoordig Shoebury, is een badplaats aan de noordkant van het estuarium waarin de rivier Theems in de Noordzee uitmondt.

De voormalige parish South Shoebury bevatte in de 19e eeuw naast het gelijknamige dorp de buurtschappen Cambridge Town, Dangers, Shoebury Common, Parsonage, Kennets Head, Shoeburyness en Pig's Bay. De eerste twee groeiden vast aan South Shoebury en Shoeburyness werd de grootste plaats. Tussen de dorpen South Shoebury en Shoeburyness was een garnizoen 'Horseshoe Barracks' waar delen van zijn bewaard.

De London, Tilbury & Southend Railway werd in 1884 verlengd naar zijn huidige eindpunt in Shoeburyness.

De Church of St Andrew van South Shoebury is een monument dat onder de English Heritage valt.[3] Hij dateert uit het begin van de 12e eeuw met uitbreidingen van latere eeuwen.

De kerkparochie South Shoebury omvat het gebied van de voormalige Parish. In Shoeburyness staat de Saint Peter-kerk van South Shoebury.[4]

Bronnen[bewerken | brontekst bewerken]