SpongeBob SquarePants (personage)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Zie het artikel Voor de animatieserie, zie het artikel SpongeBob SquarePants.
SpongeBob SquarePants
Personage uit SpongeBob SquarePants
Afbeelding gewenst
Gespeeld door Tom Kenny
Informatie
Volledige naam SpongeRobert SquarePants
Geboren 14 juli 1986[1]
Geboorteland Bikinibroek
Portaal  Portaalicoon   Media

SpongeBob SquarePants is een personage uit de gelijknamige animatieserie SpongeBob SquarePants, die te zien valt op Nickelodeon. Hij is bedacht door Stephen Hillenburg en zijn stem wordt in de Engelse versie gedaan door Tom Kenny. In de Nederlandse versie vertolkt Lex Passchier de stem van de spons.

SpongeBob kreeg in 2009 een wassenbeeld in Madame Tussauds in New York, ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de serie.

Biografie[bewerken]

SpongeBob is de protagonist uit de serie. Hij is een gele, vierkante spons met grote, blauwe ogen. Hij draagt een wit overhemd met korte mouwen, een rode stropdas en een bruine broek. Hij moet een zeespons voorstellen maar lijkt meer op een huishoudspons, omdat zijn bedenker Stephen Hillenburg dat leuker vond.

SpongeBob woont in een ananas diep in de zee, in het plaatsje Bikinibroek. Hij werkt in de Krokante Krab als kok en is bevriend met Patrick Ster, een zeester die vlak bij hem woont. Ook gaat hij veel om met Sandy Wang en zijn buurman Octo Tentakel, hoewel die laatste nooit zo op SpongeBob gesteld is. Ook heeft de gele spons een huisdier, de slak Gerrit (Gary in de Engelse versie).

SpongeBob is soms net een kind en begrijpt lang niet alles, Octo's sarcasme bijvoorbeeld.

Zie ook[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties
  1. Dit is de datum die vermeld wordt op SpongeBobs vaarbewijs in de aflevering "No Free Rides".