Spy vs. Spy (computerspel)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Spy vs. Spy
Ontwikkelaar(s) First Star Software
Uitgever(s) Beyond Software (UK)
Tynesoft (BBC, Electron)
Wicked Software (Amiga, Atari ST)
Kemco (NES)
Datum van uitgave 1984
Genre(s) actiespel
Platform(s) Acorn Electron, Amiga, Amstrad CPC, Apple II, Atari 8-bit, Atari ST, BBC Micro, Commodore 16, Commodore 64, Game Boy, Game Boy Color, MSX, NES, PlayStation 2, Sega Master System, Sharp X1, Xbox, ZX Spectrum
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Spy vs. Spy (Japans: スパイvsスパイ) is een videospel dat werd ontwikkeld door First Star Software. Dit bedrijf is bekend van het computerspel Boulderdash. Het spel kwam in 1984 uit voor de Apple II, Atari 8 bit en de Commodore 64, maar werd later ook uitgebracht voor andere homecomputers. Het spel is gebaseerd op het gelijknamige stripverhaal uit MAD waarbij twee spionnen elkaar op onwaarschijnlijke manieren en complexe manieren om het leven proberen te brengen.

Het doel van het spel is de tegenstander zo vaak als mogelijk te doden en hierbij alle items te verzamelen voordat de tijd verstreken is. Elke spion heeft een eigen klok die terugloopt. Als een spion gedood is laat hij al zijn voorwerpen vallen. Het spel kan met één speler tegen de computer of met twee spelers tegelijkertijd in splitscreen modus gespeeld worden.

Het spel kreeg lovende recensies.

Uitgaven[bewerken]

Jaartal Platform
1984 Apple II, Atari 8-bit, Commodore 64
1985 Amstrad CPC, ZX Spectrum
1986 NES, PC-88, SEGA Master System
1987 BBC Micro, Electron
1989 Amiga, Atari ST
1999 Game Boy Color
2005 PlayStation 2, Xbox

Vervolg[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties
Externe link