Theater Heerlen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Stadsschouwburg Heerlen)
Theater Heerlen
Stadsschouwburg Heerlen
Avondopname van Theater Heerlen in 2020
Openingsdatum 18 november 1961
Locatie Heerlen
Personen
Directie Janine Dijkmeijer
Uitbater Parkstad Limburg Theaters
Gebouw
Architect Frits Peutz

Bernard Bijvoet

Overig
Aantal zalen 3
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

Theater Heerlen, vroeger Stadsschouwburg Heerlen, is het grootste theater van de Nederlandse stad Heerlen en Parkstad Limburg en maakt sinds 1999 samen met het Theater Kerkrade in Kerkrade deel uit van de groep Parkstad Limburg Theaters. Beide theaters hebben één programmering, die over de gebouwen wordt verdeeld.

In het voorjaar van 2007 heropende het theater – oorspronkelijk door Frits Peutz ontworpen en in 1961 geopend – zijn deuren, na een verbouwing van drie jaar. Theater Heerlen beschikt nu over een grote zaal (RABOzaal), een kleine zaal (INGzaal) en een middenzaal (LIMBURGzaal). Het theater werkt onder andere samen met de Stichting Cultura Nova, die jaarlijks het tiendaagse grensoverschrijdende zomerfestival Cultura Nova organiseert, dat namelijk onder andere in de omgeving van Aken plaatsvindt.

Theater Heerlen telt drie zalen met een capaciteit van respectievelijk 1103 (RABOzaal), 362 (LIMBURGzaal) en 142 (INGzaal) zitplaatsen. Daarnaast heeft de LIMBURGzaal een capaciteit van 1350 staanplaatsen.

De RABOzaal is, met zijn capaciteit van 1103 zitplaatsen, de grootste theaterzaal van Limburg.

Fotogalerij[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]