Station London King's Cross

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
London King's Cross
Station London King's Cross
Station London King's Cross
Coördinaten 51° 32' NB, 0° 7' WL
District (borough) Camden
Diensten
Beheerd door Network Rail
Aantal perrons in gebruik 11
National Rail
Stationscode KGX
In-/uitstappers 2004/05 20,806 miljoen *
In-/uitstappers 2005/06 20,302 miljoen *
In-/uitstappers 2006/07 22,504 miljoen *
In-/uitstappers 2007/08 23,945 miljoen *
In-/uitstappers 2008/09 28,296 miljoen *
Transport for London
Zone 1
Geschiedenis
Belangrijke data Opening 1852
Externe links
National Rail Vertrektijden
Plattegrond

Faciliteiten
Bussen

KingsCrossWithMini.jpg
* Jaarlijks gebruik op basis van kaartverkoop in het vermelde jaar op London King's Cross volgens Office of Rail Regulation.
Transport for London - Lijst metrostations
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer

King's Cross is een spoorwegstation in Londen, in de wijk Kings Cross. Het station werd eind 19de eeuw door de toenmalige spoorwegmaatschappij London and North Eastern Railway (LNER) gebouwd. Deze prestigieuze spoorwegonderneming onderhield tot 1948 treindiensten tussen Londen en het oosten en noordoosten van het Verenigd Koninkrijk: Peterborough, York, Darlington, Durham, Newcastle en Edinburgh via de East Coast Main Line, met takken naar Leeds en Hull. De expresstrein die op dit traject reed, was de Flying Scotsman.

Het ontwerp, zowel van het stationsgebouw als van de perronoverkappingen, is van de hand van Lewis Cubitt[1]. In de voorgevel van het station is de vorm van de overkappingen duidelijk zichtbaar: een voor die tijd opmerkelijke mate van functionalisme.

Het station werd gebouwd naast het station Saint Pancras, dat toebehoorde aan de grootste concurrent van de LNER, de London, Midland and Scottish Railway (LMS). Ook dit treinbedrijf reed tussen London en Edinburgh, maar dan via het westen van Engeland. In een tijd van ongebreidelde concurrentie zorgde dit meer dan eens voor problemen. Elke maatschappij probeerde de goedkoopste, de snelste, de beste te zijn. "Bookmakers" gingen zelf dagelijkse weddenschappen aan, met als inzet de vraag welke trein die dag als eerste de bestemming zou bereiken. De machinisten van de maatschappijen beschouwden het als een eer om eerder op de bestemming te arriveren dan de concurrent. Op een gegeven ogenblik kondigde de Britse regering snelheidsbeperkingen af, omdat de snelheidslust volledig uit de hand liep.

Brand[bewerken]

In 1987 brak een grote brand uit in het nabijgelegen metrostation King's Cross St. Pancras. Zie brand op King's Cross.

Harry Potter[bewerken]

King's Cross speelt een rol in de serie boeken rond Harry Potter van de Engelse schrijfster J. K. Rowling. Vanaf hier vertrekt de Zweinsteinexpres, die de leerlingen naar hun school vervoert. De trein vertrekt vanaf het geheime perron 9 3/4, gelegen tussen de sporen 9 en 10. Rowling vergiste zich echter, want de sporen 9 en 10 liggen niet aan hetzelfde perron. Voor de verfilming van de boeken werd dan ook het perron tussen de sporen 4 en 5 gebruikt.

Boudicca[bewerken]

Volgens een legende zou het graf van Boudicca, de Britse koningin die tegen de Romeinen streed, zich onder spoor 9 of 10 bevinden. Hiervoor is geen enkel bewijs, aangezien er geen enkele aanwijzing is waar Boudicca's graf zich zou bevinden. Desondanks blijft het verhaal populair.

Bronnen, noten en/of referenties
  1. Jones, E., The Penguin Guide to the Railways of Britain, London 1981, p. 157 - 158