Station Vorst-Zuid

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Station Vorst-Zuid
Telegrafische code FO
Aantal perrons 4
Lijn(en) 96
Coördinaten 50° 49′ NB, 4° 19′ OL
Reizigerstellingen[1]
-Weekdag
-Zaterdag
-Zondag
(2009)
212
19
17
Beheerder NMBS
Station Vorst-Zuid
Station Vorst-Zuid
Stationsinformatie NMBS - Live stationsbord
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer

Station Vorst-Zuid (Frans: Forest-Midi) is een spoorweghalte langs spoorlijn 96 (Brussel - Bergen - Quévy) in de Brusselse gemeente Vorst. Het station ligt in een industriegebied tussen de Humaniteitslaan en de Britse Tweedelegerlaan.

Vorst-Zuid beschikt over een oud stationsgebouw uit 1862 in neoclassicistische stijl uitgetekend door de bekende architect Auguste Payen dat echter reeds enkele jaren leegstaat maar wel een goed voorbeeld is van de eerste generatie stationsgebouwen in België. Infrabel vroeg echter in 2013 een sloopvergunning aan. Erfgoedvereniging Pétitions-Patrimoine roept op om het stationsgebouw te beschermen.

Treindienst[bewerken]

Treintype Verbinding Dienstregeling
L Leuven - Brussel - 's-Gravenbrakel Week: 2x/u
Weekend: 1x/u
Bronnen, noten en/of referenties
  1. De bron voor de gegevens is NMBS Mobility – Reizigerstellingen. De tellingen worden meestal uitgevoerd in de maand oktober: gedurende 9 opeenvolgende dagen (5 werkdagen en de 2 omliggende weekends) worden dan door het stations- en treinbegeleidingspersoneel visuele tellingen verricht. De methode bestaat erin het aantal in- en uitstappende reizigers te tellen in alle stations en stopplaatsen en dit voor alle treinen van het binnenlands verkeer. Het getal naast het kopje 'weekdag' slaat op het gemiddeld aantal opstappende (dus niet het aantal afstappende) reizigers op een weekdag (maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag opgeteld gedeeld door vijf), zaterdag en zondag staan apart vermeld.
Geplaatst op:
11-12-2006
Dit artikel is een beginnetje over openbaar vervoer. U wordt uitgenodigd op bewerken te klikken om uw kennis aan dit artikel toe te voegen. Bewerken