Stefan Struve

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Stefan Struve (Beverwijk, 18 februari 1988) is een Nederlands mixed martial arts-vechter.

Struve heeft een kickboksachtergrond en in 2005 debuteerde hij in professionele mixed martial arts wedstrijden. In 2008 tekende hij bij de UFC en heeft als bijnaam Skyscraper. Sindsien heeft hij in de UFC 12 wedstrijden gevochten waarvan hij er 9 gewonnen heeft. Slechts één van zijn 30 professionele wedstrijden is geëindigd in een jurybeslissing.

Er is een hartprobleem geconstateerd bij Stefan Struve, waardoor de professionele carrière van deze Nederlandse MMA vechter in de UFC afgelopen lijkt te zijn.

Op 7 april 2014 kondigde Struve's manager Lex McMahon aan dat de dokter hem weer toestemming had gegeven om te vechten. Op 8 mei 2014 werd bekend dat Struve zijn terugkeer zou maken in UFC175, waar hij het op zou nemen tegen Matt Mitrione. Kort voor het gevecht viel Struve echter flauw in de kleedkamer en bleek hij een verhoogde hartslag te hebben. Daarop besloot de UFC om het gevecht niet door te laten gaan. Struve werd uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht.

Externe link[bewerken]


Geplaatst op:
20-04-2011
Dit artikel is een beginnetje over sport. U wordt uitgenodigd op bewerken te klikken om uw kennis aan dit artikel toe te voegen. Bewerken