Steven De Smet

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Steven De Smet
De cast van Flikken op de Flikkendag in Gent (2007). V.l.n.r.: Mark Tijsmans, Ludo Hellinx, Jo De Meyere, Commissaris Steven De Smet, Pascale Michiels (onder), presentatrice Geena Lisa (boven), burgemeester Daniël Termont, Ianka Fleerackers en Roel Vanderstukken.
Algemene informatie
Geboren 24 december 1956
Land Vlag van België België
Beroep politiefunctionaris, schrijver
Website
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

Steven De Smet (24 december 1956) raakte bekend als hoofdcommissaris bij de Gentse politie.

Op 1 november 2014 ging hij aan de slag als adviseur Communicatie, Veiligheid en Strategie bij de Oost-Vlaamse provinciegouverneur Jan Briers. Op 1 november 2019 werd hij kabinetschef van wnd. Gouverneur Didier Detollenare. Op 1 januari 2022 ging hij met pensioen en blijft hij zich inzetten voor de veiligheidstoekomst in het digitaal tijdperk als 'De Flik' op het internet.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

De Smet trad op 1 september 1978 in dienst bij de politie (toen nog de Gemeentepolitie) van de stad Gent als operationeel agent. Vier jaar later werd hij officier (adjunct-commissaris). In 1992 behaalde hij een master in de criminologie en in 2000 de graad van hoofdcommissaris. Tijdens zijn jaren als dienstchef Externe Relaties zorgde hij ervoor dat de serie Flikken een voorbeeld van stad- en korpsmarketing werd.

Bibliografie[bewerken | brontekst bewerken]

In 1996 schreef hij het boek 'Hooligans' (Davidsfonds) In 2012 het boek 'De Nieuwe Politie' (LannooCampus) waarin hij het heeft over de veiligheidsuitdagingen en de politie binnenloodst in de digitale maatschappij. In 2021 schreef hij er een vervolg aan in 'Quantumveilig' (LannooCampus) Niet-politietaken dienen volgens De Smet uitgevoerd te worden door private en publieke partners. Ook wil hij dat de politieopleiding minder bureaucratisch wordt en dat communiceren meer benadrukt wordt.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]