Stichting Buitenkunst

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Zangworkshop
Theaterworkshop

Stichting Buitenkunst is een Nederlandse organisatie die zich voornamelijk bezighoudt met projecten waarbij professionele kunstenaars hun kennis en kunde op een toegankelijke manier overdragen aan anderen.

Als accommodatie voor haar activiteiten gebruikt Buitenkunst onder andere kampeerterreinen. Er zijn anno 2020 twee Buitenkunstterreinen: een terrein van Staatsbosbeheer in het Drentse Elp en een eigen terrein aan het Drontermeer. Tijdens weken in de zomervakantieperiode en gedurende enkele weekenden, worden op deze terreinen programma's georganiseerd. De kampeerders die zich daarvoor hebben ingeschreven kunnen in workshopvorm kennismaken met- of zich verder bekwamen in het uitvoeren van theater, muziek, zang, dans, fotografie, beeldende kunst, schilderen en schrijven. Voor kinderen en jongeren zijn er speciale activiteiten.

Uit de workshops komen vaak presentaties voort, die dezelfde avond op het Buitenkunstterrein worden opgevoerd. Regelmatig zijn er ook gezamenlijke presentaties van verschillende workshops. Op die manier worden verschillende kunstvormen met elkaar in contact gebracht.

Naast de Buitenkunstvakantieprogramma's organiseert de stichting voorstellingen van jonge theatermakers.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]